Meleşcanu va fi invitat la Comisia de Apărare a Senatului

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat, duminică, că ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, va fi invitat la audieri de către Comisia de Apărare a Senatului.

9 afișări
Imaginea articolului Meleşcanu va fi invitat la Comisia de Apărare a Senatului

Meleşcanu va fi invitat la Comisia de Apărare a Senatului (Imagine: Mediafax Foto)

Diaconescu, care este şi preşedintele Comisiei de Apărare a Senatului, a menţionat că Meleşcanau va fi chemat la audieri pentru a explica în ce măsură Ministerul Apărării îşi mai poate îndeplini obligaţiile ce îi revin în virtutea angajamentelor internaţionale, în condiţiile în care bugetul MApN a fost redus cu câteva sute de milioane de lei în urma rectificării bugetare.

El a menţionat că Meleşcanu trebuie să dea explicaţii şi în legătură cu achiziţionarea de tehnică de luptă pentru armată, întrucât deşi principial un astfel de demers este benefic, un astfel de angajament este extrem de costisitor şi antrenează responsabilitatea statului român pentru mai multe cicluri electorale.

Diaconescu a afirmat că, în cazul unor astfel de angajamente, care ar putea afecta mai multe guverne, este necesară dezbaterea politică şi publică, neputându-se invoca faptul că s-ar încălca eventuale secrete de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici