Merkel: România poate aduce creativitate în soluţionarea unor conflicte din Estul Europei

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, consideră că Uniunea Europeană trebuie să se implice cu un nou elan în soluţionarea unor conflicte existente în Estul Europei şi a apreciat că România, cu experienţa sa, poate aduce creativitate în rezolvarea lor.

35 afișări
Imaginea articolului Merkel: România poate aduce creativitate în soluţionarea unor conflicte din Estul Europei

Merkel: România poate aduce creativitate în soluţionarea unor conflicte din Estul Europei (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Merkel a declarat, marţi, în discursul rostit la UBB Cluj, că România este un partener echitabil în Europa, cu care Germania are multe obiective în comun.

"România este un partener echitabil în Europa, cu care avem multe obiective în comun. Unul dintre acestea este cel de vecinătate în partea estică a Europei. Aici, după 20 de ani de la sfârşitul divizării europene, trebuie să abordăm conflictele existente cu un nou elan. Cred că trebuie să rezolvăm problemele din Balcanii de Vest, între Moldova şi Transnistria, europenii sunt rupţi de aceste probleme şi cred că noi, cu toţii, avem o răspundere pentru a acţiona împotriva neîncrederii şi să depăşim elementele de divizare. Împreună, în UE, cu alţi parteneri, putem să soluţionăm conflictul din Transnistria. Strategia dunăreană, cooperarea Mării Negre, Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic, acestea sunt instrumente în care România, cu experienţa sa, poate aduce creativitate", a afirmat cancelarul Germaniei.

Angela Merkel s-a aflat, marţi după-amiază, la Cluj-Napoca, unde a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Babeş-Bolyai" şi a inaugurat Institutul German al UBB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici