Ce mesaj le-a transmis Ioan Mircea Paşcu viitorilor lideri ai apărării: ,,Fac parte dintr-un segment social de elită al societăţii româneşti. Armata a fost întotdeauna un segment disciplinat pe care societatea a contat”

  • Ioan Mircea Paşcu: ,,Să fie conştienţi (n.r.- noua generaţie de militari) că intră într-o echipă care este bine pusă la punct, poate singura care este pusă la punct în societatea românească”
  • Ioan Mircea Paşcu: ,,NATO trebuie să rămână în continuare punctul focal al eforturilor de securitate ale ţărilor europene”
  • Ioan Mircea Paşcu: ,,Eu nu cred în această formulă a unei armate europene pentru simplul motiv că, pentru acest lucru, trebuie să se modifice toate constituţiile ţărilor europene”
701 afișări
Imaginea articolului Ce mesaj le-a transmis Ioan Mircea Paşcu viitorilor lideri ai apărării: ,,Fac parte dintr-un segment social de elită al societăţii româneşti. Armata a fost întotdeauna un segment disciplinat pe care societatea a contat”

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării şi fost vice-preşedinte al Parlamentului European, a încheiat conferinţa MAS „ZIUA ARMATEI ROMÂNE: azi, generaţia viitorilor lideri ai apărării”, cu un mesaj pentru noua generaţie de militari şi viitori lideri. 

„Ei vor face parte sau deja fac parte dintr-un segment social de elită al societăţii româneşti. Armata a fost întotdeauna un segment disciplinat pe care societatea a contat, a putut să conteze ori de câte ori a fost nevoie, inclusiv în zilele acestea de pandemie şi de atâtea crize care se acumulează.

Să fie conştienţi (n.r.- noua generaţie de militari) că intră într-o echipă care este bine pusă la punct, poate este, aş spunea eu, singura care este pusă la punct în societatea românească, care, iată, funcţionează în ciuda sincopelor realizate pe alte planuri şi pe care sperăm să le depăşim cu toţii.”

În contextul tensiunilor din Zona Mării Negre şi al viitoarelor acţiuni din această zonă, fostul ministru al Apărării a susţinut: „Aşa cum spunea şi doamna ministru german al Apărării, Kramp-Karrenbauer,  NATO trebuie să rămână în continuare punctul focal al eforturilor de securitate ale ţărilor europene şi eu sunt convins că România va gândi exact în aceşti termini.”

Ce spune Ioan Mircea Paşcu despre formula unei armate europene

,,Eu nu cred în această formulă a unei armate europene pentru simplul motiv că, pentru acest lucru, trebuie să se modifice toate constituţiile ţărilor europene. Şi nu toţi sunt dispuşi să deschidă spre discuţie constituţia. Ne gândim doar la Spania: ce va face Catalonia dacă se repune în discuţie constituţia? Deci, acest lucru nu se poate realiza pentru că nimeni nu va modifica cu mare usurinţă constituţia. Ori, fără modificarea constituţiilor, nu există o bază legitimă ca ţările să îşi transfere apărarea unei armate europene. Ce se poate realiza este o cooperare mai strânsă”, a conchis Ioan Mircea Paşcu.


Mai multe informaţii despre acest subiect, pot fi citite pe monitorulapararii.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici