Mesajul ambasadorului francez de Ziua Naţională a Franţei: A venit timpul de a defini un nou proiect pentru România

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, a declarat în cadrul ceremoniei de sărbătorire a Zilei Naţionale a Franţei a declarat că după Brexit, proiectul european trebuie apărat şi că, în acest context, ''a venit timpul de a defini un nou proiect pentru România''.

823 afișări
Imaginea articolului Mesajul ambasadorului francez de Ziua Naţională a Franţei: A venit timpul de a defini un nou proiect pentru România

Mesajul ambasadorului francez de Ziua Naţională a Franţei: A venit timpul de a defini un nou proiect pentru România

''În calitatea mea de ambasador al Franţei, dar şi ca simplu observator atent şi foarte ataşat de România, după doi ani, împărtăşesc pe deplin ideea, domnule preşedinte, pe care o propuneţi: ideea că a venit timpul, în timp ce proiectul european va merge mai departe, de a defini, de asemenea, un nou proiect pentru România'', a afirmat ambasadorul Saint-Paul, referindu-se la proiectul de ţară agreat de preşedintele Iohannis cu liderii partidelor politice.

''Domnule preşedinte, abordaţi cu toată măsura cuvenită României acest moment decisiv pentru Europa'', a mai adăugat el.

Ambasadorul francez a spus că un rol foarte important în definirea şi implementarea noului proiect de ţară al României trebuie să aibă şi societatea civilă de care ''depinde mai întâi dorinţa de a se implica într-un mod eficient în dezbateri, pentru a deveni o parte din realizarea proiectului naţional, care va fi apoi o piesă a proiectului european''.

''În România, chestiunea convergenţei de fond, economice şi sociale, este cheia spre viitor. De exemplu, pentru ca tinerii să-şi imagineze viitorul lor în ţara lor şi nu în străinătate. În România, ca şi în alte părţi, iată adevăratul sens al continuării luptei împotriva corupţiei: ce societate să oferim tinerilor?'', a subliniat el. Diplomatul francez a ţinut să îl asigure pe preşedintele Iohannis ''că la fel ca şi în trecut, Franţa va fi un partener deosebit de atent, aşa cum a fost, de-a lungul istoriei noastre comune''.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici