Mesajul premierului Ludovic Orban de Paştele Catolic şi Floriile Ortodoxe

Premierul Ludovic Orban îi îndeamnă pe credincioşi să îi aducă în gînduri pe cei care „ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli” şi să aducă un omagiu eroilor din prima linie, în mesajul adresat românilor de Paştele Catolic şi de Floriile Ortodoxe.

352 afișări
Imaginea articolului Mesajul premierului Ludovic Orban de Paştele Catolic şi Floriile Ortodoxe

Mesajul premierului de Paştele Catolic şi Floriile Ortodoxe

„Ştiu că este un moment extrem de dificil pentru toţi credincioşii. Este pentru prima oară în ultimele patru secole când Biserica Catolică prezidează riturile pascale fără credincioşi. Dar, aşa cum spunea şi Papa Francisc într-un mesaj recent, <în tăcerea oraşelor noastre va răsuna şi în acest an Evanghelia Paştelui>. Chiar dacă nu putem păşi în Casa Domnului, asta nu înseamnă că nu-l primim pe Dumnezeu în casele noastre. Să aprindem cu toţii o lumină în noaptea Învierii şi să privim cu speranţă la viitor. Nu suntem singuri! Asta simt când mă gândesc la imaginea puternică a Sfântului Părinte rugându-se pentru noi toţi în ploaie în Piaţa goală din Vatican”, a transmis premierul Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul îi îndeamnă pe credincioşi să se gândească la cei care au murit din cauza coronavirusului şi să le aducă un omagiu celor care luptă împotriva epidemiei.

„Să îi aducem în gândurile noastre pe toţi cei care ne-au părăsit din cauza acestei cumplite boli, dar să aducem un omagiu şi eroilor noştri din prima linie, care fac tot posibilul să ţină în frâu această molimă. Dar ca să-i ajutăm pe ei, pe cei din prima linie, trebuie să punem frâu tentaţiei de a ne vizita părinţii şi bunicii sau de a ne vedea cu rudele la masă, aşa cum facem în fiecare an de Paşte. Ştiu, e foarte greu, dar sunt convins că anul viitor vom vorbi la trecut despre această epidemie. Sărbătorile pascale şi Floriile sunt un bun prilej de reflecţie pentru noi toţi, de iertare şi de speranţă că vom reuşi să depăşim împreună această cumpănă grea din viaţa noastră”, a mai spus Ludovic Orban.

„<Hristos a Înviat!> le spun romano-catolicilor, reformaţilor, unitarienilor şi evanghelicilor, din România şi <La mulţi ani cu sănătate!> ortodocşilor care sărbătoresc duminică Floriile!”, a mai transmis premierul Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici