Mesajul PSD după un nou refuz al preşedintelui: E în campanie. Vrea să întârzie performanţa guvernului

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Klaus Iohannis a amânat numirea în funcţie a celor doi miniştri, Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, pentru că este în campanie electorală şi vrea să întârzie performanţa guvernului.

3706 afișări
Imaginea articolului Mesajul PSD după un nou refuz al preşedintelui: E în campanie. Vrea să întârzie performanţa guvernului

Mesajul PSD după un nou refuz al preşedintelui: E în campanie. Vrea să întârzie performanţa guvernului

”Preşedintele este în campanie. Preşedintele nu face decât să blocheze activitatea guvernului. Nu e nimic nou în această chestiune”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PSD Florin Iordache.

El a mai spus că dacă în cazul numirilor şeful statului poate avea o dată observaţii, în privinţa demisiilor sau a revocărilor nu se poate opune.

”Demisia e o chestiune personală, iar chestiunea cu revocarea este atributul personal al primului- ministru. Ceea ce face preşedintele nu e nimic nou, dar din păcate invocă 1 Decembrie şi invocă unitatea, în condiţiile în care nu face decât să blocheze guvernul. Nu este atributul dumnealui să cenzureze propunerile pe care de revocare ale primului ministru. Demonstrează încă o dată este într-o bătălie deschisă cu guvernul şi cu majoritatea parlamentară. El vrea să întârzie performanţa guvernului, ceea ce este contraproductiv”, a adăugat Iordache.

El a admis că acţiunea de amânare a preşedintelui nu poate fi contestată la CCR şi nici nu poate fi motiv de declanşare a procedurii de suspendare din funcţie, deoarece nu există un document în acst sens.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici