Mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială, după ce Iohannis a bifat iniţiativa lui Macron

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la Paris, la iniţiativa preşedintelui francez Emmanuel Macron, la reuniunea de lucru cu mai mulţi aliaţi pentru a discuta stadiul războiului de agresiune dus de Rusia în Ucraina.

1715 afișări
Imaginea articolului Mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială, după ce Iohannis a bifat iniţiativa lui Macron

Iohannis, prietenos cu Macron

La reuniunea de lucru, liderii aliaţi au discutat stadiul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei şi modalităţile concrete pentru continuarea coordonată şi de o manieră cât mai eficientă a sprijinului acordat Ucrainei.

La doi ani de la declanşarea războiului, liderii prezenţi au reiterat condamnarea fermă a acţiunilor Rusiei şi şi-au exprimat susţinerea pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei. În egală măsură, liderii au reconfirmat necesitatea de a continua sprijinul militar atât în plan european, cât şi bilateral, fiind discutate opţiunile pentru intensificarea asistenţei acordate Ucrainei.

În cadrul reuniunii, au fost abordate, totodată, şi implicaţiile războiului asupra securităţii europene şi euroatlantice, un accent fiind pus pe implementarea deciziilor luate la Summitul NATO de la Vilnius, potrivit Adminsitraţiei Prezidenţiale.

„Concluzia unanimă a participanţilor la reuniunea de nivel înalt de la Paris a fost aceea că este nevoie să fie intensificate toate eforturile pentru continuarea sprijinului multidimensional acordat Ucrainei. Preşedintele României a salutat iniţiativa Preşedintelui francez, care a venit într-un moment în care unitatea şi solidaritatea comunităţii internaţionale în sprijinul acordat Ucrainei sunt mai mult decât necesare. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat că menţinerea unităţii şi a acţiunii coordonate la nivelul Uniunii Europene şi al NATO continuă să fie aspecte esenţiale. De asemenea, Preşedintele României a prezentat acţiunile şi măsurile pe care ţara noastră le-a întreprins în multiple domenii pentru a ajuta Ucraina, reafirmând şi cu această ocazie poziţia fermă de susţinere a Ucrainei atât timp când va fi necesar”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

În ceea ce priveşte implicaţiile războiului asupra partenerilor vulnerabili, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea menţinerii unei atenţii speciale asupra Republicii Moldova şi a evidenţiat importanţa reacţiei coordonate de contracarare a acţiunilor hibride din partea Federaţiei Ruse.

În egală măsură, Iohannis a atras atenţia asupra implicaţiilor pe care războiul declanşat de Rusia le are asupra securităţii europene şi euroatlantice şi, în special, asupra securităţii la Marea Neagră, regiune în care efectele conflictului se resimt intens.

„România a dovedit încă o dată că participă activ la acţiunile cu o largă reprezentativitate euroatlantică şi că este un important furnizor de securitate pentru cetăţenii europeni”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici