Mesajul transmis de Iohannis liberalilor reuniţi la Sibiu: Orban e prietenul meu! Eu vreau guvernul meu, cu care să pot să colaborez/ Preşedintele, întrebat dacă se teme de suspendare: Ha, ha, ha

Preşedintele Klaus Iohannis, întrebat la Sibiu despre „Guvernul său”, despre care a vorbit la şedinţa Biroului Executiv al PNL, a declarat că îşi doreşte un guvern cu care poate să colaboreze, „în total contrast cu Guvernul pe care-l avem acum”. Şeful statului a râs când a fost întrebat dacă se teme de suspendare.

20676 afișări
Imaginea articolului Mesajul transmis de Iohannis liberalilor reuniţi la Sibiu: Orban e prietenul meu! Eu vreau guvernul meu, cu care să pot să colaborez/  Preşedintele, întrebat dacă se teme de suspendare: Ha, ha, ha

Ce mesaj le-a transmis Iohannis liberalilor reuniţi la Sibiu: Orban e prietenul meu!

Întrebat dacă la şedinţa Biroului Executiv al PNL de la Sibiu a vorbit despre ”Guvernul său”, Iohannis a răspuns: ”Cred că e deja antologică chestiunea cu guvernul meu. Nu e un guvern al persoanei mele, ci un guvern cu care pot să colaborez pentru români şi pentru România”.

„În continuare îmi doresc un astfel de Guvern, în total contrast cu Guvernul pe care-l avem acum”, a adăugat Iohannis.

Potrivit unor surse politice, preşedintele Klaus Iohannis le-a spus liberalilor, reuniţi în şedinţa Biroului Executiv de la Sibiu, că nu se va implica în campania pentru europarlamentare şi şi-a reafirmat susţinerea pentru liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit surselor citate, preşedintele, prezent la şedinţa liberalilor, le-a spus acestora că Executivul actual este incompetent în organizarea preluării preşedinţiei Consiliului UE, în contextul în care este o perioadă esentială, pentru că este vorba despre post- Brexit.

Aceleaşi surse susţin că preşedintele a afirmat că Ludovic Orban este prietenul său şi să fie pus capăt acţiunilor negative la adresa conducerii, pentru că nu este niciun motiv ca Orban să fie înlăturat de la şefia partidului.

Totodată, preşedintele a afirmat că nu se va implica în campania de la alegerile europarlamentare şi le-a spus celor prezenţi "eu vreau Guvernul meu- adică un guvern format din oameni care îmi sunt apropiaţi în gândirea politică".

Iohannis, întrebat dacă se teme de suspendare: Ha, ha, ha

Preşedintele Klaus Iohannis a râs, vineri, întrebat fiind, după şedinţa Biroului Executiv al PNL de la Sibiu, dacă se teme de suspendare. Preşedintele a spus că va răspunde infomal: „Ha, ha, ha”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a readus în actualitate discuţia. „Pot să vă răspund informal? Ha, ha, ha!”, a răspuns Klaus Iohannis.

Marţi seara, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că intenţia suspendării şefului statului Klaus Iohannis stă în picioare.

La rândul său, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, a anunţat că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis se impune doar în condiţiile în care această acţiune nu va perturba funcţionarea statului.

Iohannis, despre miting: Suspiciunea că au fost trimişi incitatori se consolidează

Preşedintele declară că suspiciunea potrivit căreia au existat incitatori trimişi la mitingul din 10 august se consolidează. „Concluziile pot fi de natură penală”, a adăugat Iohannis.

Întrebat la Sibiu dacă a fost informat despre o eventuală exacerbare a violenţei înainte de mitingul din 10 august, Iohannis a spus că nu a avut astfel de informaţii.

„Am rămas extrem, extrem de trist după ce s-a terminat şi după cum s-a terminat mitingul din 10 august. Rămân în continuare la părerea mea, că instituţiile statului au hiper reacţionat într-un mod foarte greu de înţeles, în continuare există o suspiciune care se consolidează că au fiost unii incitatori trimişi acolo în piaţă, dar toate aceste lucruri le vor elucida instituţiile care se ocupă”, a spus Iohannis.

Întrebat de către cine crede că au fost trimişi incitatorii, preşedintele a răspuns: „Nu vreau să detaliez”.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu premierul despre incidentele de la miting, Iohannis a răspuns: „Nu am discutat pentru că aceste lucruri trebuie clarificate de instituţiile abilitate, după care putem discuta despre câteva concluzii politice. Acum nu vorbim de concluzii politicie, ci de natură penală”.

„Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a Guvernului decât cele democratice”

Iohannis declară că nu îşi imaginează alte metode de schimbare a Guvernului decât cele democratice, respectiv prin moţiune de cenzură sau prin alegeri.

Iohannis a fost întrebat la Sibiu când va fi schimbat Guvernul.

”Cu siguranţă că acest Guvern îşi va termina, cândva, mandatul, mai repede sau mai târziu, asta decid românii, prin alegeri. Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a unui Guvern decât cele democratice, adică prin moţiune de cenzură sau prin alegeri, dar în oricare dintre variante este bine ca toată lumea să fie pregătită. Imaginaţi-vă ce abordare greşită ar avea opoziţia dacă nu s-ar pregăti pentru guvernare. Că până la urmă asta înseamnă democraţia, alternanţa la guvernare. Şi evident că toată lumea trebuie să se pregătească, nu doar pentru alegeri, ci şi pentru a guverna”, a răspuns preşedintele.

Întrebat dacă la şedinţă a cerut ca luptele interne să înceteze în interiorul PNL, Iohannis a spus că a adresat liberalilor câteva gânduri şi idei pozitive.

”Cred că PNL este un partid în consolidare şi cu siguranţă cât de consilidaţi şi cât de bine se vor prezenta vom vedea în alegerile care urmează, 2019 - 2020”, a spus Iohannis.

La rândul său, liderul PNL, Ludovic Orban că preşedintele a avut câteva solicitări pe care le-a formulat şi la Consiliul Naţional: ”să apropiem cât mai mult partidul de cetăţeni, să instituţionalizăm dialogul permanent între aleşi, indiferent că sunt la nivel naţional, judeţean sau local şi cetăţenii români, să fie un dialog permanent între cei aleşi şi cetăţeni. De asemenea, (ne-a cerut – n.r.) fie să comunicăm mai bine soluţiile pe care le-am prezentat până astăzi, fie să identificăm soluţii solide pentru problemele mari cu care se confruntă România astăzi. Ne-a transmis mesajul de a fi foarte implicaţi, extrem de prezenţi şi de a încerca să aducem în atenţia publică cât mai multe teme care sunt relevante pentru societatea românească şi care să permită cu adevărat o continuare a unei alternative solide la ceea ce se întâmplă astăzi în România”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici