Mihai Fifor crede că disputa dintre Gabriela Firea şi Liviu Dragnea se va rezolva/ Despre suspendarea activităţii CSAT: Nu este prevăzută niciunde, e o găselniţă

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, marţi seară, că este convins că disputa dintre Liviu Dragnea şi Gabriela Firea se va rezolva, precizând că liderul PSD, partidul şi Guvernul au încercat să susţină proiectele demarate de Primăria Capitalei.

1668 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor crede că disputa dintre Gabriela Firea şi Liviu Dragnea se va rezolva/ Despre suspendarea activităţii CSAT: Nu este prevăzută niciunde, e o găselniţă

Mihai Fifor crede că disputa dintre Gabriela Firea şi Liviu Dragnea se poate rezolva

"Preşedintele Dragnea a fost extrem de explicit în ceea ce a afirmat. Preşedintele Dragnea a susţinut candidatura doamnei Firea şi a susţinut nominalizarea la Primăria Generală a Capitalei şi eu cred că de-a lungul acestei perioade de când doamna Gabriela Firea este primar general al Capitalei, atât preşedintele Dragnea cât şi Partidul Social Democrat, dar şi Guvernul au încercat să susţină proiectele. E o supărare a doamnei primar general pe care o preţuiesc, este fosta mea colegă de Senat, am trecut prin momente foarte interesante în Comisia Nana, acolo unde am lucrat împreună. E un om extrem de destoinic. Sunt lucruri pe care sunt convins că le va regla cu domnul Dragnea pentru că orice supărare trece şi întotdeauna domnul preşedinte Dragnea este deschis la dialog. Sunt convins că vor găsi o cale de a lămuri aceste neclarităţi apărute în ultima perioadă", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat, marţi seara, pe Liviu Dragnea, că în şedinţele de partid este „lapte şi miere”, dar în subterane şi în întâlnirile pe care le are cu doar câţiva apropiaţi deciziile sunt cu totul altele, făcând referire la episoadele Grindeanu şi Tudose.

”Şi acum dl Dragnea zâmbeşte şi ocoleşte adevărul foarte frumos, pentru că niciodată nu ne confruntă direct, ci totul este <lapte şi miere> în întâlniri şi în şedinţe, dar în subterane şi în întâlnirile pe care le are cu doar câţiva apropiaţi, deciziile sunt cu totul altele. Atunci, la episodul Grindeanu, cât şi la episodul Tudose, eu am pornit de la durerea bucureştenilor, precum şi a tuturor românilor care vin în Bucureşti. De fiecare dată dl Dragnea îmi spunea că el este de acord, din punct de vedere politic, cu toate acele proiecte, dar nu sunt de acord întâi dl. Grindeanu şi apoi dl. Tudose. Atunci, pe bună dreptate, eu semnala public faptul că guvernul nu ajută bucureştenii”, a declarat Gabriela Firea la TVR1.

Ea a mai spus că a încercat şi s-a străduit să menţină parteneriatul politic cu Liviu Dragnea.

Fifor: Suspendarea în sine a activităţii CSAT nu este prevăzută niciunde, e o găselniţă

Mihai Fifor a declarat că suspendarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărăre a Ţării nu este prevăzută niciunde în lege, ci e o găselniţă a şefului statului, precizând că preşedintele s-a ridicat "tam nesam" şi a anunţat că suspendă şedinţa.

"Suspendarea în sine a activităţii CSAT nu este prevăzută niciunde, este o găselniţă lucrul acesta. Azi nimeni nu a întrebat: 'Oameni buni, voi ce părere aveţi? Suspendăm această şedinţă sau stăm aici până când rezolvăm? Nu s-a dorit lucrul acesta, s-a dorit suspendarea acestei şedinţe. Şedinţa a durat 40 de minute, nu cred că a durat mai mult. Eu să fieu sincer nu m-am aşteptat la gestul preşedintelui. Eu m-am aşteptat la o atmosferă de dialog pentru că lucrurile sunt, repet, extrem de serioase. Bun, s-a tăiat la SRI, există spaţiu destul de dialog între ministerul Finanţelor Publice şi SRI. Punctual, se pot întâlni cele două instituţii şi îşi pot clarifica problemele de buget. Dar suspendarea de astăzi, neavizarea rectificării bugetare duce la lucruri mult mai consistente în economia acestei ţări, de care continui să vorbesc. Blocajul la care se ajunge din acest moment", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Ministrul a catalogat şedinţa ca fiind una ciudată.

"Nu avizezi bucăţi de buget, este un proiect unitar. (...) Preşedintele statului trebuie să nu blocheze această ţară. Dacă sunt situaţii punctuale, acestea se rezolvă prin dialog punctual. Eugen Teodorovici a fost mai mult decât deschis la dialog, chiar şi astăzi. A venit extrem de pozitiv, cu cifre, cu date, de aceea şi cere desecretizarea. Repet, până la un punct a părut să fie o şedinţă cât se poate de normală a unui CSAT în care fiecare instituţie care are o problemă bugtară discută cu ministrul de faţă. (...) Toată lumea a crezut că după intervenţia colegilor se va trece efectiv la vot. M-am aşteptat că se va vota sau se va încerca discutarea. Puteam să stăm acolo 10 ore până când ajungeam la o concluzie, dacă s-ar i vrut să se ajungă la o concluzie. Preşedintele s-a ridicat, tam nesam, «suspend şedinţa. la revedere, la revedere». Vă rog să mă credeâţi că a fost o şedinţă cât se poate de ciudată", a completat Fifor.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că şedinţa CSAT a fost suspendată şi aşteaptă ca Guvernul să vină cu un nou proiect de rectificare, după ce membrii Consiliului Suprem nu au căzut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici