Mihai Fifor: Gabriel Oprea, aşteptat la Comisia de anchetă a alegerilor, analizează încă posibilitatea de a veni

Preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că a avut o discuţie telefonică cu Gabriel Oprea, care a fost invitat la audieri miercuri dimineaţă, rămânând ca aceasta să analizeze posibilitatea de a se prezenta.

140 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor: Gabriel Oprea, aşteptat la Comisia de anchetă a alegerilor, analizează încă posibilitatea de a veni

Mihai Fifor: Gabriel Oprea, aşteptat la Comisia de anchetă a alegerilor, analizează încă posibilitatea de a veni

„Mâine (miercuri, n.r.) dimineaţă ar trebui să ne întâlnim cu domnul Gabriel Oprea. Am avut astăzi o discuţie telefonică, solicitând o confirmare pentru mâine. Domnia sa a rămas că va confirma în cursul acestei seri sau mâine de dimineaţă la prima oră. A rămas că analizează încă posibilitatea de a veni la comisie”, a spus Fifor.

„Noi sperăm din toată inima că domnia sa va onora această invitaţie. Cred că este important pentru toată lumea să putem să facem această audiere”, a adăugat preşedintele Comisiei de anchetă.

El a arătat că miercuri va fi audiat la comisie şi Teodor Baconschi, fost ministru de Externe şi, în perioada 2009, ambasador la Paris, dar şi Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu.

Fifor a reiterat faptul că fostul director SRI George Maior a confirmat prezenţa la audieri pentru data de 12 iunie.

„Ne gândim să reluăm audierea domnului Tomac pentru că nu am reuşit să finalizăm ceea ce ne-am propus”, a mai spus Fifor.

Întrebat despre faptul că în Comisie s-a cerut audierea lui Radu Ruşanu şi a Corinei Drăgotescu, Fifor a răspuns: „S-a solicitat acest lucru. Mâine vom stabili dacă îi vom invita şi pe dânşii”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici