Mihai Fifor, mesaj pentru Ludovic Orban: Să vorbiţi de legitimitate când vă treceţi Guvernul în Parlament

Secretarul General al PSD Mihai Fifor a reacţionat, joi, după ce Ludovic Orban a comparat măsura PSD de a majora salariul minim cu măsura luată în 1989. El susţine că salariul nu s-a majorat doar cu 100 de lei, iar PNL ar trebui să vorbească de legitimitate după învestirea Guvernului în Parlament.

557 afișări
Imaginea articolului Mihai Fifor, mesaj pentru Ludovic Orban: Să vorbiţi de legitimitate când vă treceţi Guvernul în Parlament

Mihai Fifor, mesaj pentru Ludovic Orban: Să vorbiţi de legitimitate când vă treceţi Guvernul în Parlament

„De vreo două zile PNL atacă Guvernul Dăncilă că majorează salariul minim NET cu 100 de lei. Că, vezi Doamne, -mai era cineva prin 1989 care mai dădea 100 de lei” şi că „guvernul n-ar fi legitim-. Domnule premier desemnat, doar atâta puteţi?! Comparaţia cu 1989 nu ţine. Pentru că nu vorbim aici doar de 100 de lei. În 2016, salariul minim, -în mână- era de 878 de lei. Noi îl ducem acum, in 2019, conform programului de guvernare al PSD, la 1.363 lei. Faceţi calculele! +55%!!! Ştiu că vă deranjează! Stiu si că PNL vrea programatic să desfiinţeze salariul minim, pentru că ar fi -anti-economic şi anti-social-”, a scris Mihai Fifor, pe Facebook.

Social-democratul îi transmite liderului PNL Ludovic Orban că ar trebui să vorbească despre legitimitate abia după ce îşi trece Guvernul prin Parlament.

„Vă gândiţi doar la corporaţii. Puţin vă pasă că 1,7 milioane de români s-ar trezi cu salariile tăiate a doua zi după o astfel de măsură! Cât despre legitimitate, să vorbiţi când vă treceţi guvernul prin Parlament! Şi nici măcar atunci, pentru că văd acum că vă negociaţi majoritatea taman cu trădătorii pe care spuneaţi că nu-i luaţi prizonieri!”, a adăugat Fifor.

Ludovic Orban a ironizat, marţi, anunţul Vioricăi Dăncilă şi al ministrului Muncii, Marius Budăi, cu privire la majorarea salariului minim cu 100 de lei, afirmând că ”mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei”. El a apreciat că măsura nu poate fi luată de un guvern demis.

„Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu... ”, a declarat premierul desemnat, Ludovic Orban.

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, în timpul unei acţiuni electorale la Botoşani, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei. Anterior, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmase că miercuri va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern în acest sens.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, anunţase că miercuri dimineaţă va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern privind majorarea salariul minim pe economie cu 100 de lei.

În prezent salariul minim brut este de 2080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel puţin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Potrivit programului de guvernare, „salariul minim net va creşte anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

Taguri:
pnl,
dăncilă,
fifor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici