Mihai Popşoi este noul ministru de Externe al Republicii Moldova / Maia Sandu: "Prioritară rămâne relaţia noastră cu România"

  • Mihai Popşoi a depus luni jurământul în funcţia de ministru de Externe al Republicii Moldova
  • La ceremonie a participat Maia Sandu, care a vorbit despre negocierile de aderare la Uniunea European
  • Postul a devenit vacant după ce Nicu Popescu şi-a dat săptămâna trecută demisia
685 afișări
Imaginea articolului Mihai Popşoi este noul ministru de Externe al Republicii Moldova / Maia Sandu: "Prioritară rămâne relaţia noastră cu România"

Mihai Popşoi este noul ministru de Externe al Republicii Moldova

Mihai Popşoi a depus luni jurământul şi a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Noul membru al Guvernului a depus jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii la care au participat preşedintele Maia Sandu şi prim-ministrul Dorin Recean. Astfel, Mihai Popşoi a preluat conducerea Ministerului Afacerilor Externe.

„Avem mult de lucru, avem de întreprins acţiuni importante pentru ca să pornim negocierile şi pentru ca să realizăm negocierile de aderare la Uniunea Europeană şi chiar dacă avem o instituţie separată care se va ocupa de acest proces, rolul Ministerului Afacerilor Externe rămâne important în special pentru a conlucra în continuare cu statele membre ale Uniunii Europene. De asemenea, prioritară rămâne relaţia noastră cu România şi aşteptarea este să urgentăm, să continuăm să realizăm proiecte foarte importante pentru Republica Moldova. O altă prioritate este solidaritatea continuă faţă de Ucraina. Vreau să amintesc că Ucraina este ţara care ne ajută să ne protejăm pacea şi suntem datori să facem totul pentru ca Ucraina să reziste pentru ca Ucraina să primească sprijin internaţional în continuare” a declarat Maia Sandu, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

„Sunt conştient de provocările care urmează şi sunt hotărât să lucrez asiduu pentru ca Republica Moldova să facă parte cât mai curând din marea familie a Uniunii Europene. În noua funcţie, cea de ministru al Afacerilor Externe voi promova interesele Republicii Moldova şi voi construi relaţii externe puternice şi benefice ţării şi cetăţenilor”, a declarat ministrul Popşoi.

Nicu Popescu şi-a anunţat săptămâna trecută demisia din funcţia de ministru de Externe.

El spunea că şi-a început mandatul în august 2021 şi că, împreună cu Maia Sandu şi cu guvernele din care a făcut parte a gestionat provocări şi am sărbătorit realizări remarcabile pentru ţară.
„Astăzi suntem la o nouă etapă în relaţia noastră cu Uniunea Europeană, ca viitor stat membru al Uniunii. Este necesar să avem o separare mai distinctă între aspectele politicii externe şi coordonarea internă. Drumul parcurs până acum a fost extrem de complex, şi cred că am atins cu succes obiectivele de politică externă stabilite împreună cu doamna Preşedinte la începutul drumului nostru şi la aceasta etapa am nevoie de o pauză”, spunea atunci Nicu Popescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici