Mihai Răzvan Ungureanu: Ce se întâmplă azi e lovitură de stat. Cetăţenii să vină la mitingul din Piaţa Revoluţiei

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că face un apel adresat cetăţenilor să vină, joi, la ora 18.00, la manifestaţia din Piaţa Revoluţiei, arătând că el va fi prezent şi că aceasta nu este un miting pro-PDL, ci de susţinere a valorilor democratice.

3145 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ungureanu: Ce se întâmplă azi e lovitură de stat. Cetăţenii să vină la mitingul din Piaţa Revoluţiei

Mihai Răzvan Ungureanu: Ce se întâmplă azi e lovitură de stat. Cetăţenii să vină la mitingul din Piaţa Revoluţiei (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Pe cei care se simt reprezentaţi de Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta şi de echipa din care fac şi eu parte îi chem să ni se alăture, joi, 5 iulie, la orele 18.00 la manifestaţia din Piaţa Revoluţiei. Nu va fi un miting pro-PDL, PDL a făcut destule erori în perioada trecută pentru care sunt convins că plăteşte astăzi, dar niciodată nu s-a gândit să anihileze una după alta instituţiile statului, aşa cum face actuala putere", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

Potrivit fostului premier, salvarea statului de drept, a valorilor şi a instituţiilor democratice din România reprezintă o responsabilitate a tuturor cetăţenilor.

"Ceea ce se întâmplă astăzi reprezintă în mod clar o lovitură de stat mascată sub aparenţa procedurilor democratice. Observăm îndârjirea cu care se insistă asupra încălcării Constituţiei, observăm îndârjirea cu care sunt încălcate şi acaparate instituţiile statului", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

În opinia lui Ungureanu, ceea ce se întâmplă îi aduce aminte, ca istoric, de "momentele negre din perioada interbelică".

El a spus că sunt momente în care simpla contemplare a realităţilor politice devine periculoasă şi a apreciat că, la 22 de ani de la cucerirea drepturilor democratice, "România nu îşi permite luxul de a face paşi înapoi".

"Sunt convins că în ţara noastră, cei care gândesc la fel sunt destul de mulţi pentru a nu fi ignoraţi. Modul în care este încălcată democraţia românească este un motiv serios pentru revoltă. Este important să ne ridicăm vocea, este important să nu lăsăm ca politica antinaţională să triumfe!", a adăugat Mihai Răzvan Ungureanu.

PDL va organiza o manifestaţie joi, la ora 18.00, în Piaţa Revoluţiei, la care doreşte să participe cât mai multe organizaţii nonguvernamentale şi cetăţeni care doresc să împiedice anexarea instituţiilor statului de către USL, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda.

Cezar Preda a precizat, după şedinţa BPN al PDL, că la manifestaţia pe care partidul o va organiza în Piaţa Revoluţiei se va semna o petiţie "de salvare a statului de drept" şi a instituţiilor democratice.

Preda a arătat că aceasta este prima acţiune a noii conduceri a PDL, arătând că PDL îşi doreşte ca la această manifestare să adere toţi cetăţenii români care îşi doresc ca statul de drept să funcţioneze şi care vor să împiedice "anexarea instituţiilor statului" de către USL şi Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici