Mihai Răzvan Ungureanu, invitat la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a fost invitat să participe la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL de sâmbătă, în care va fi aleasă noua conducere a partidului, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX surse democrat-liberale.

694 afișări
Imaginea articolului Mihai Răzvan Ungureanu, invitat la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL

Mihai Răzvan Ungureanu, invitat la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Conform surselor citate, Ungureanu a fost invitat la Convenţia PDL, însă până la ora transmiterii acestei ştiri nu s-a stabilit dacă acesta va susţine şi un discurs în cadrul reuniunii democrat-liberalilor.

Până acum, cert este că vor avea discursuri Vasile Blaga, singurul candidat la funcţia de preşedinte al PDL, Gheorghe Flutur, dorit de Blaga secretar general al partidului, precum şi Andreea Paul, Cristian Preda, Dorin Florea şi Mihai Stănişoară.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, sâmbătă, că va candida la parlamentare pe listele unei noi alianţe electorale de centru-dreapta, care va cuprinde formaţiuni politice de la PDL până la PNŢCD.

Ungureanu a mai spus că îşi va lansa Iniţiativa Civică în maximum două săptămâni şi că va da curs invitaţiei la Convenţia extraordinară a PDL din 30 iunie, dacă va fi invitat.

La depunerea candidaturii pentru şefia PDL, Vasile Blaga a declarat că a avut discuţii cu Mihai Răzvan Ungureanu şi că acesta poate să fie un partener pentru PDL, arătând că nu întâmplător el a pus accentul pe coagularea forţelor de centru-dreapta: "Am discutat des cu Mihai Răzvan Ungureanu, nu întâmplător am pus accentul pe coagularea forţelor de centru-dreapta, pentru că cred că domnia sa ne poate fi partener şi sunt convins că va fi."

De asemenea, Blaga a declarat că şi l-ar dori în funcţia de secretar general al partidului pe Gheorghe Flutur, iar pe Monica Macovei şi Cristian Preda i-ar vrea în conducerea partidului, arătând că fiecare îşi va câştiga funcţia prin vot.

Convenţia Naţională Extraordinară a PDL va avea loc pe 30 iunie, după ce actuala conducere a partidului a demisionat ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile locale.

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al PDL a expirat joi, la ora 18.00, singura candidatură înregistrată fiind cea a lui Vasile Blaga.

Candidaturile pentru celelalte funcţii din BPN al PDL pot fi depuse până miercuri, 27 iunie, la ora 14.00.

Printre candidaturile anunţate până acum se numără: Cristian Preda - prim-vicepreşedinte, Teodor Baconschi - prim-vicepreşedinte, Sever Voinescu - vicepreşedinte, Cezar Preda - vicepreşedinte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici