Mihai Voicu (PNL) refuză invitaţia lui Cioloş de a colabora cu liberalii: “Cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi“/ Raluca Turcan: Cioloş m-a sunat să stabilim o întâlnire. Docamdată, în PNL nu s-a luat o decizie

Deputatul PNL Mihai Voicu a declarat, joi, pe Facebook, că “un domn” care a spus că nu vrea să apară pe afişele PNL (Dacian Cioloş-n.r), acuzând că partidul îi foloseşte imaginea abuziv, le lansează propuneri de colaborare, liberalul răspunzându-i “nu mersi”.

3986 afișări
Imaginea articolului Mihai Voicu (PNL) refuză invitaţia lui Cioloş de a colabora cu liberalii: “Cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi“/ Raluca Turcan: Cioloş m-a sunat să stabilim o întâlnire. Docamdată, în PNL nu s-a luat o decizie

Mihai Voicu (PNL) refuză invitaţia lui Cioloş de a colabora cu liberalii: “Cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi“

UPDATE 16:10 Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan a declarat joi că fostul premier Dacian Cioloş i-a transmis telefonic că ar vrea să aibă o discuţie cu PNL, dacă liberalii o consideră "binevenită", afirmând că în partid nu s-a stabilit nimic şi că sunt "oameni cu opinii diferite".

"Am avut o discuţie telefonică. Domnia sa m-a sunat şi mi-a spus că, în măsura în care membrii PNL ar considera binevenită o discuţie cu domnia sa, să încercăm să realizăm o astfel de întâlnire. Eu am răspuns că voi discuta cu colegii din PNL şi, dacă vom organiza o întâlnire, aceea va fi una instituţională", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, întrebată ce a discutat cu Dacian Cioloş.

Raluca Turcan a afirmat că PNL nu a luat o decizie cu privire la o posibilă întâlnire cu Dacian Cioloş.

"Deocamdată nu avem o decizie luată împreună cu colegii din PNL de a face această întâlnire", a spus Turcan.

Cât priveşte declaraţia liberalului Mihai Voicu, care a respins invitaţia adresată de Cioloş, Turcan a afirmat că în PNL sunt mai multe opinii, adăugând că unii consideră că fostul premier ar fi trebuit să se implice mai activ, iar alţi spun că partidul ar trebui să se uite în propria curte.

"Sunt colegi care au şi opinii diferite. Sunt colegi care sunt şi mai moderaţi. Aşa este într-un partid, nu este nimic rău. Sunt unii care consideră că participarea domnului Cioloş în campania electorală putea fi mai puternică. Sunt unii care solicită să ne uităm întâi în propria noastră curte şi să vedem dacă noi puteam face mai bine lucrurile în PNL. Asta nu înseamnă că nu suntem oameni cu opinii libere şi că dacă nu luăm o decizie instituţională nu o să o şi respectăm", a spus Turcan

Turcan a afirmat că nu s-a discutat "nicio clipă" despre înscrierea lui Cioloş în PNL.

"Nu s-a discutat nicio secundă despre intrarea în partid a domnului Cioloş. Nu am discuta instituţional. Dacă vom avea această discuţie, domnul Cioloş va putea veni să discute cu coelgii din PNL. Am înţeles că la USR a fost invitat. Mi se pare normal să participe la o discuţie la care a fost invitat", a spus Raluca Turcan.

Turcan a precizat, la solicitarea jurnaliştilor, că nu s-a gândit să propună o întâlnire cu Cioloş şi că liberalii sunt cei care vor decide.

Mihai Voicu (PNL) refuză invitaţia lui Cioloş de a colabora cu liberalii: “Cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi“

“Un domn care ne-a spus în campania electorală că nu doreşte să fie pe afişele noastre şi că îi folosim abuziv imaginea ne lansează la televizor propuneri de colaborare. Menţionează ceva de platforma România 100. Păi cu platforma asta am pierdut alegerile. Nu mersi”, a scris deputatul PNL Mihai Voicu, pe Facebook.

 

Strategia de campanie a PNL a presupus asocierea cu premierul în funcţie de la acea vreme, Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş a anunţat, joi, că va lansa un ONG, precizând că va colabora cu USR, dar şi cu PNL, "în măsura în care va exista un interes" din partea liberalilor. Fostul premier tehnocrat a avut joi o întâlnire cu liderii USR.

"Am avut o discuţie cu doamna Raluca Turcan şi am convenit ca în perioada următoare, în măsura în care dânsa urmează să discute cu cei din conducerea partidului şi să vadă dacă e momentul şi dacă şi dânşii simt nevoia", a conchis Cioloş.

Conducerea interimară a PNL a susţinut, după alegerile parlamentare, că se va discuta în interiorul partidului dacă îi vor propune premierului Dacian Cioloş să se înscrie în PNL şi cum vor colabora cu acesta.

"Vom discuta, este un aspect la care ne gândim şi voi propune să reflectăm pe viitor cum vom colabora cu Dacian Cioloş. Este un om care a avut, cel puţin pe domeniul educaţiei de care m-am ocupat, a avut nişte performanţe. Vom discuta care va fi rolul sau colaborarea cu Dacian Cioloş. Nu am discuta asta până acum", a declarat preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan, întrebată dacă îl va invita pe Dacian Cioloş să se înscrie în PNL.

Liderii din teritoriu resping, însă, acest scenariu, afirmând că asocierea cu Dacian Cioloş este o greşeală şi că PNL ar trebui să îşi caute lider în rândul membrilor de partid.

Liderul PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a afirmat că Dacian Cioloş "o greşeală", mai mulţi lideri de filiale criticând în perioada campaniei electorale asocierea partidului cu premierul în funcţie, dar şi lipsa de implicare a acestuia în campanie.

Preşedintele demisionar al PNL Alina Gorghiu l-a invitat în repetate rânduri pe Dacian Cioloş să se înscrie în PNL, atât înaintea campaniei electorale, cât şi pe parcursului acesteia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici