Mihai Voicu: PNL respinge orice formă de asociere cu PDL, atât la guvernare cât şi în Parlament

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, susţine că formaţiunea sa respinge categoric orice formă de asociere cu PDL, atât ca parte implicată în actul de guvernare, cât şi în ceea ce priveşte formarea unei majorităţi parlamentare.

32 afișări
Imaginea articolului Mihai Voicu: PNL respinge orice formă de asociere cu PDL, atât la guvernare cât şi în Parlament

Mihai Voicu: PNL respinge orice formă de asociere cu PDL, atât la guvernare cât şi în Parlament (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Reafirmăm faptul că între noi şi construcţia politică a lui Traian Băsescu, bazată pe clientelism, cameleonism doctrinar şi dezinteres faţă de problemele reale ale României, nu poate exista nicio formă de colaborare", precizează Voicu, într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Voicu, liberalii consideră că această idee, a colaborării PDL-PNL, este lansată dinspre PDL, fiind o "tentativă disperată de a găsi ţapi ispăşitori la dezastrul economic şi instituţional în care puterea Băsescu-Udrea-Boc aruncă România".

Voicu arată, de asemenea, că mass-media nu ar trebui să acorde o importanţă atât de mare opiniilor exprimate de "personaje de rang secund", precum europarlamentarul PDL Cristian Preda.

"Cel mai probabil, oameni precum Cristian Preda funcţionează pe post de portavoci ale lui Traian Băsescu, iar PNL refuză să le ia în considerare. PNL nu le poate lua în serios având în vedere experienţa nefastă pe care a avut-o, în trecut, cu PDL", se arată în comunicatul citat, unde se apreciază că instituţia şefului statului trebuie să funcţioneze pe baza prerogrativelor conferite de Constituţie şi nu să intervină în activitatea partidelor politice, fie şi prin intermediul unor oameni pe care "i-a angajat pe post de portavoce".

Voicu afirmă, de asemenea, că PNL nu vrea să fie părtaş la "dezastrul economic şi instituţional în care puterea Băsescu-Udrea-Boc vrea să arunce România", subliniind că PNL are propriile soluţii pe care intenţionează să le aplice doar într-un context politic şi instituţional în care acestea îşi pot dovedi eficacitatea: guvern de tehnocraţi, număr redus de ministere, asumarea guvernării de către PNL.

"Stimularea investiţiilor din mediul privat pentru crearea de noi locuri de muncă în paralel cu reducerea cheltuielilor publice prin debranşarea de la resursa statului a clientelei politice sunt soluţiile noastre pentru scoaterea României din criză", se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici