Mihai Voicu: Ponta şi Chiţoiu vor discuta cu grupurile USL asupra amendamentelor la buget

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a anunţat că premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor Daniel Chiţoiu vor avea, marţi dimineaţă, o întâlnire cu grupurile parlamentare ale USL pentru a discuta despre bugetul de stat şi despre eventualele amendamente.

107 afișări
Imaginea articolului Mihai Voicu: Ponta şi Chiţoiu vor discuta cu grupurile USL asupra amendamentelor la buget

Mihai Voicu: Ponta şi Chiţoiu vor discuta cu grupurile USL asupra amendamentelor la buget (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

Voicu a precizat că marţi dimineaţă premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, vicepremierul Daniel Chiţoiu, vor avea o discuţie cu grupurile parlamentare ale USL pe tema bugetului de stat pe 2013.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL a ţinut să infirme acuzaţiile senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu, care a acuzat faptul că i s-ar fi refuzat un amendament la bugetul de stat.

"Vreau să contrazic o informaţie care a apărut zilele trecute, şi anume parlamentarilor PNL sau USL li s-a interzis să depună amendamente cu privire la buget: nici vorbă de aşa ceva. De altfel, sunt deja amendamente depuse de către colegii noştri fie ei deputaţi sau senatori şi aceştia nu au de gând în niciun caz să şi le retragă. Înţelegem, desigur constrângerile în care ne aflăm, ştim că este încă un proiect de lege al bugetului care se discută în primul rând şi în concordanţă cu organismele internaţionale, dar într-un anumit set dat de constrângeri date de situaţie economică. Însă ideile bune exprimate sub forma unor amendamente nu pot fi în niciun caz interzise", a afirmat Voicu.

Totodată, el a fost întrebat cum vede acuzaţiile lui Stănescu privind faptul că i s-ar fi refuzat de către Comisia de cultură un amendament care privea bugetul pe 2013.

"Mi se pare absolut de neconceput ca o comisie parlamentară să-i interzică unui senator să depună amendamente, nu cred că aşa ceva este adevărat", a spus Voicu, precizând că poate Roşca Stănescu nu a respectat procedurile parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici