Mihăilescu cere senatorilor jurişti să respingă cererea DNA

Senatorul Şerban Mihăilescu a solicitat, joi, colegilor din comisia juridică, să respingă solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale în dosarul în care este vizat, precizând că este vorba de "o reluare" a aceloraşi acuzaţii nefondate, după şapte ani.

28 afișări
Imaginea articolului Mihăilescu cere senatorilor jurişti să respingă cererea DNA

Mihăilescu cere senatorilor jurişti să respingă cererea DNAi (Imagine: Mediafax Foto)

"Solicit să respingeţi solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale", le-a cerut Şerban Mihăilescu senatorilor jurişti, precizând că nu este vorba de începerea urmăririi penale, ci "o reluare, după 7 ani, a aceloraşi acuzţii nefondate care nu au fost dovedite şi nu au fost susţinute de nimeni în instanţă".

El a cerut comisiei juridice să supună plenului un raport negativ privind cererea DNA.

Senatorul PSD a afirmat în cadrul audierii din Senat că scopul DNA prin instrumentarea dosarului său a fost cercetarea unui fost ministru pentru cauze care nu au nicio relevanţă faţă de activitatea sa, "dar având caracterul unei acţiuni spectaculoase şi puternic mediatizate".

"Ce a realizat această anchetă? Această anchetă a DNA a cercetat, în primul rând, un fost ministru pentru cauze care nu au nicio relevanţă cu activitatea sa, dar având caracterul unei acţiuni spectaculoase şi puternic mediatizate", a declarat senatorul PSD.

El a mai susţinut că DNA a mai urmărit eliberarea înainte de termen, cu un an şi jumătate, a lui Fănel Păvălache pentru colaborarea cu organele de anchetă.

De asemenea, Mihăilescu a mai spus că Fănel Păvălache a depus mai multe denunţuri la adresa sa, ultimul conţinând argumente juridice "meticulous scrise".

"Denunţul iniţial a lui Pavalache privind armele a avut o pagină. Denunţul final, din 23 februarie 2006, are 15 pagini, extreme de meticulus scrise, cu tot felul de argumente juridice, în care influenţa procurorului este evidentă", a mai precizat Şerban Mihăilescu.

Chelaru: Dosarul lui Şerban Mihăilescu nu este convingător

Senatorul PSD Ioan Chelaru, membru al comisiei juridice, a declarat, joi, în cadrul audierii lui Şerban Mihăilescu, că dosarul pentru care Parchetul solicită începerea urmăririi penale "nu este convingător", preicizând că "l-a analizat" şi nu există nicio probă de vinovăţie".

Chelaru a arătat că orice faptă penală trebuie rezolvată în justiţie, fiind vorba despre un principiu de drept pe care toţi juriştii îl agrează, chiar dacă în cazul lui Şerban Mihăilescu se aplică o situaţie reglementată de lege, de Constituţie, privind avizul Parlamentului.

"Azi trebuie să dăm prin vot o rezoluţie, un vot pe care să o prezentăm plenului (..) Este evident că în dosar nu găsim probe de vinovăţie, am căutat, am vrut să fiu avocatul diavolului, şi am studiat materialul, dar nu le-am găsit", a spus senatorul PSD.

Ioan Chelaru a menţionat că, după părerea sa, din punct de vedere juridic, dosarul în care este implicat Şerban Mihăilescu "nu este convingător".

Senatorii jurişti lasă plenul să decidă în cazul lui Şerban Mihăilescu

Senatorii din Comisia juridică au decis să lase plenului decizia în privinţa cererii DNA de începere a urmăririi penale a senatorului PSD Şerban Mihăilescu, neavând voturile necesare pentru acordarea unui aviz.

În urma votului din Comisia juridică, s-au înregistrat 4 voturi "pentru", ale senatorilor PDL şi 4 voturi "împotriva" urmăririi penale, ale senatorilor PSD, reprezentanţii PNL şi UDMR absentând de la şedinţă. Pentru ca avizul de începere a urmăririi penale să fie adoptat sau respins, erau necesare 6 voturi, reprezentând majoritatea senatorilor din comisie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici