Miluţ demisionează de la conducerea PNŢCD

Marian Miluţ a demisionat de la şefia PNŢCD printr-o scrisoare prezentată sâmbătă Consiliului Naţional de Conducere, în care spune că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi fost opoziţia acerbă a celor depăşiţi politic de realitate şi că invidia e duşmanul redresării partidului.

42 afișări
Imaginea articolului Miluţ demisionează de la conducerea PNŢCD

Miluţ demisionează de la conducerea PNŢCD (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Prin prezenta, prezint Consiliului Naţional de Conducere demisia mea din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Când am preluat conducerea acestui partid, situaţia era dezastruoasă din punct de vedere financiar şi organizatoric", scrie Miluţ.

El afirmă că, în cei trei ani şi patru luni în care a condus partidul a reuşit să il redreseze atât din punct de vedere financiar, cât şi organizatoric, a reînfiinţat ziarul Dreptatea şi a obţinut "hotărâri de evacuare a terţilor care parazitau sediul central al partidului cu contracte de închiriere ilegale, încheiate de vechea conducere în scopuri pur comerciale si, probabil, pentru satisfacerea unor interese personale".

"Am reuşit să redobândim dreptul la proprietate asupra sediului istoric al partidului, din Bucureşti, Strada George Clemenceau, nr 9, sector 1. Am renovat sediul central actual al partidului, din Bd-ul Carol, nr 24 şi multe alte sedii din ţară. În fine, chiar dacă nu am reuşit, la alegeri să atingem şi să depăşim pragul electoral de 5%, am reuşit să redau partidului o orientare de dreapta, populară, promovându-l ca atare în cele mai înalte medii politice, creştin-democrate ale dreptei popular-europene", îşi enumeră Miluţ realizările la conducerea PNŢCD.

El spune, însă, că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi existat opoziţia celor depăşiţi politic de realitate sau a celor care doar pretindeau că îi sunt alături.

"Toate aceste eforturi ar fi dat rezultate şi mai bune, dacă nu aş fi întâlnit o opoziţie acerbă, dar stupidă, din partea unor persoane depăşite din punct de vedere politic de realitate, precum şi a unora care, până de curând, pretindeau că sunt alături de mine. Invidia, răutatea, şi pe alocuri chiar incompetenţa, au fost, sunt şi din păcate rămân duşmanii reveniriii PNŢCD în centrul politicii româneşti şi europene, acolo unde i-ar fi locul", consideră preşedintele demisionar.

El spune că nu mai există logica să se lupte "cu toţi cei care nu înţeleg că acest partid trebuie să se orienteze spre dreapta popular-europeană şi să sprijine forţele de dreapta din România, care acum încearcă să scoată ţara din criză".

"Las conducerea partidului în mod statutar Consiliului Naţional de Conducere(CNC) şi Biroului Naţional de Conducere (BNC) şi sper, în mod sincer, că se va naşte în fine o generaţie de politicieni apţi să ducă mai departe tradiţia PNŢCD. Rămân un simplu slujitor credincios al creştin-democraţiei şi al valorilor europene în România", încheie Miluţ scrisoarea prezentată membrilor CNC reuniţi la Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici