Miluţ şi Pavelescu, nu mai sunt sprijiniţi politic de PNŢCD Bucureşti

Organizaţia PNŢCD Bucureşti a anunţat, vineri, că le-a retras sprijinul politic preşedintelui partidului, Marian Miluţ, prim-vicepreşedintelui Aurelian Pavelescu şi vicepreşedintelui Radu Munteanu, şi-l susţine pe Radu Sârbu pentru preluarea conducerii acestei formaţiuni politice.

61 afișări
Imaginea articolului Miluţ şi Pavelescu, nu mai sunt sprijiniţi politic de PNŢCD Bucureşti

Aurelian Pavelescu (S) si Marian Milut (D) (Imagine: Mediafax Foto)

"Conferinţa Organizaţiei PNŢCD a municipiului Bucureşti retrage sprijinul politic următorilor membri PNŢCD din Bucureşti: Marian Miluţ, preşedinte al partidului, Aurelian Pavelescu, prim-vicepreşedinte, şi Radu Munteanu, vicepreşedinte, pentru comiterea, în exercitarea funcţiei, cu evidenta încălcare a Statutului, de repetate abuzuri împotriva membrilor partidului şi împotriva organizaţiilor judeţene care s-au opus acţiunilor lor nestatutare şi cere demisia celor trei, pentru rezultatele dezastruoase obţinute la alegerile locale din 2008, cele mai proaste rezultate electorale din istoria PNŢCD", se arată în rezoluţia Conferinţei extraordinare a PNŢCD Bucureşti din 31 iulie.

Referitor la politica de alianţe, liderii ţărăniştilor bucureşteni consideră că este necesar să se respecte protocolul încheiat cu PNL, dar că nu trebuie excluse discuţiile cu alte partide.

"Politica de alianţe trebuie să se discute la nivel central. Eu, personal, cred că ar trebui să respectăm protocolul încheiat cu PNL. Aceasta nu înseamnă că nu putem să stăm la aceeaşi masă a discuţiilor şi cu alte partide. Dată fiind apartenenţa noastră comună la familia popularilor europeni, primul partid la care ne putem gândi este PDL", a declarat, vineri, preşedintele PNŢCD Bucureşti, Nicolae Ionescu.

Referindu-se la conducerea partidului, Ionescu a arătat că singura persoană, în opinia sa, care poate conduce partidul este Radu Sârbu, cel care a fost suspendat din partid de Biroul Naţional de Conducere pentru o perioadă de un an.

"Noi credem că, în acest moment, singura persoană din interiorul PNŢCD care poate, credem că e necesar să-şi asume responsabilitatea conducerii, este domnul Radu Sârbu, preşedintele PNŢCD Cluj", a mai spus Ionescu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNŢCD Bucureşti, fostul deputat Mihai Grigoriu, a spus că liderii organizaţiei vor participa sâmbătă la o întâlnire organizată la Timişoara de Gheorghe Ciuhandu pentru "clarificarea situaţiei create în partid" şi că ţărăniştii bucureşteni sunt de acord cu congresul convocat de 28 de filiale în data de 24 august.

"Ciuhandu este conştient că aşa nu se mai poate. Părerea mea este că acest congres va fi pentru schimbarea conducerii centrale, care şi-a pierdut sprijinul politic, având sprijinul ferm doar a 15 organizaţii, care nu întrunesc mai mult de 15% din delegaţii de la congres", a declarat Grigoriu.

Preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a declarat miercuri, că nu este de acord cu modul în care conducerea PNŢCD face excluderi din partid, care, în opinia sa, contravin democraţiei interne a formaţiunii politice.

"Se iau măsuri la nivel central care nu îmi plac, eu sunt împotriva excluderilor din partid, pentru că nu cred că suntem în măsură să rămânem fără oameni, mai ale acum, în perspectiva alegerilor parlamentare, când trebuie să fim uniţi. Modul în care se procedează contravine democraţiei interne din partid şi eu mă delimitez de aceste iniţiative. Doresc ca aceste acţiuni punitive să dispară şi să existe răspundere solidară", a spus Ciuhandu. El a precizat că face referire la excluderile şefilor filialelor din sectoarele din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici