Ministerul de Interne anunţă o campanie pentru stoparea defrişărilor ilegale

  • Ministerul de Interne anunţă că demarează o acţiune pentru stoparea defrişărilor ilegale din pădurile României.
  • Reprezentanţii Prefecturilor şi Poliţiei din ţară au fost informaţi despre acţiune.
  • Tăierile şi transporturile de lemn vor fi urmărite în timp real cu ajutorul unui program.
1332 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Interne anunţă o campanie pentru stoparea defrişărilor ilegale

Ministerul de Interne anunţă o campanie pentru stoparea defrişărilor ilegale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, au participat miercuri la o şedinţă în sistem videoconferinţă cu privire la programul informatic SUMAL 2.0. Este vorba despre programul conceput pentru „prevenirea faptelor ilegale care duc la diminuarea fondului forestier naţional”.

Concret, autorităţile naţionale care acţionează în acest domeniu, Poliţia, Jandarmeria, dar şi reprezentanţii direcţiilor silvice, vor putea urmări în timp real tăierile, transporturile şi procesările masei lemnoase provenite din păduri.

Responsabili în declararea provenienţei materialului lemnos vor fi toţi operatorii economici care îl manipulează, de la tăiere şi până la prelucrare, anunţă cei de la Ministerul de Interne. Acţiunile suspecte pot fi anunţate şi la numărul unic de urgenţă 112, precizează autorităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici