Ministerul Educaţiei: „Vom renunţa la teze doar dacă nu avem încotro”

Elevii vor susţine tezele la revenirea din vacanţa de două săptămâni, renunţarea la ele fiind luată în calcul de oficialii Ministerului Educaţiei Naţionale doar dacă situaţia pandemică se va agrava, a declarat, vineri, secretarul de stat in MEN, Sorin Ion.

1134 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei: „Vom renunţa la teze doar dacă nu avem încotro”

Ministerul Educaţiei: „Vom renunţa la teze doar dacă nu avem încotro”

Întrebat în conferinţă de presă cum vor putea susţine elevii tezele la revenirea la şcoală, secretarul de stat Sorin Ion a spus că decizia nu este încă sută la sută asumată.

„În privinţa tezelor, decizia nu este una 100% asumată. Aici avem mai multe. Vorbind din punct de vedere didactic, una din solicitările Consiliului Naţional al Elevilor, de exemplu, este să reintroducem măsura de anul trecut, cu două note la fiecare disciplină, indiferent de numărul de ore pe săptămână, soluţie pe care o agreăm şi pe care o vom implementa. În privinţa renunţării la teze, o vom face doar în situaţia în care nu avem încotro”, a spus Ion.

Potrivit secretarului de stat, opţiunea oficialilor de la MEN în acest moment este de a se susţine tezele.

„Vă reamintesc să tezele pot fi date şi în ultimele săptămâni dinainte de vacanţa de iarnă, până în 20 decembrie, iar la revenirea şa şcoală în celelalte două săptămâni de după vacanţa de iarnă să aibă loc reglarea situaţiei şcolare, încheierea situaţiilor şcolare şi aşa mai departe. Prin regulamentele şcolare tezele trebuie trecute în catalog cu 2 săptămâni înainte, în condiţiile actuale ale regulamentului şcolar. Prin urmare, perioada cea mai recomandată pentru teze în cazul revenirii la şcoală este a doua jumătate a lunii decembrie”, a mai spus Sorin Ion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
men,
teză,
elev

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici