Ministerul Familiei lucrează la o aplicaţie pentru tinerii care vor să vindece dependenţa de droguri

Ministerul Familiei lucrează la o aplicaţie mobilă care să le ofere tinerilor toate informaţiile despre riscurile substanţelor interzise şi consiliere dacă vor să se vindece de această adicţie.

151 afișări
Imaginea articolului Ministerul Familiei lucrează la o aplicaţie pentru tinerii care vor să vindece dependenţa de droguri

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a spus, joi, că a avut o întâlnire cu directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, comisarul Ramona Dabija, cu Mona Necula, şef serviciu reducerea cererii de droguri din cadrul ANA, cu Gigel Lazăr, preşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog şi CIADO România, cu Bogdan Furtună, vicepreşedintele Federaţiei Neguvernamentale Antidrog şi CIADO România.

„Nu ne putem preface că această situaţie nu există! Drogul înseamnă vieţi distruse! Drogul înseamnă moarte! Consumul de droguri în rândul tinerilor este una dintre cele mai sumbre realităţi ale societăţii româneşti. Unul din 10 adolescenţi a încercat măcar o dată substanţe interzise. Cifrele oficiale sunt înspăimântătoare: aproape 1,2 milioane de consumatori ocazionali. Colaborăm cu toate instituţiile implicate în prevenirea şi combaterea consumului de droguri. Aplicaţia mobilă pe care o avem în lucru va explica tinerilor pericolele la care se expun în urma consumului de substanţe interzise. Pericolul la care sunt supuşi in fiecare zi elevii, liceenii sau studenţii este imposibil de ignorat. Toate eforturile făcute până acum pentru prevenţie în această situaţie limită sunt extrem de lăudabile, dar ele trebuie susţine prin mijloacele moderne de comunicare folosite preponderent de tineri”, spune Firea, pe pagina de Facebook.

Potrivit ministrului Familiei, elevii au nevoie de informaţie în mediile pe care le frecventează.

„Telefonul mobil este deja nelipsit din mâna unui tânăr, acolo trebuie să ajungem cu date pe înţelesul lor. Doar când vor cunoaşte cu adevărat ce înseamnă consumul de droguri şi unde poate ajunge un om care îi cade pradă, vor putea singuri să-i excludă din grupurile lor pe cei care le oferă astfel de substanţe. Prevenirea şi combaterea consumului de droguri este, însă, un efort comun. Doar împreună, părinţi, instituţii şi societate civilă vom reuşi să controlăm acest flagel”, a mai spus ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici