Ministerul Justiţiei sprijină Republica Moldova în lupta împotriva corupţiei

Ministerul Justiţiei sprijină eforturile Republicii Moldova pe calea consolidării legalităţii şi protejării fondurilor publice, elemente esenţiale ale integrării în Uniunea Europeană, arată reprezentanţii ministerului într-un comunicat.

109 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei sprijină Republica Moldova în lupta împotriva corupţiei

Ministerul Justiţiei sprijină Republica Moldova în lupta împotriva corupţiei

Conform acestuia, secretarul de stat George Cătălin Şerban a participat luni, la Chişinău, la lucrările Grupului de lucru anticorupţie al Platformei de sprijin pentru Republica Moldova.

În cadrul lucrărilor, co-prezidate de secretarul de stat din Ministerul român al Justiţiei şi de Ambasadorul Marii Britanii la Chişinău, Excelenţa Sa Steven Fisher, au fost analizate nevoile urgente ale autorităţilor din Republica Moldova care conduc lupta împotriva corupţiei şi au fost identificate soluţii de asistenţă care să corespundă acestor nevoi.

„Cunoaştem priorităţile autorităţilor de la Chişinău şi vedem că înaintează pe calea consolidării legalităţii în societatea moldavă şi a protejării fondurilor publice, elemente esenţiale ale integrării în Uniunea Europeană. Ministerul Justiţiei este pregătit să sprijine pe deplin eforturile autorităţilor de la Chişinău în lupta împotriva corupţiei, inclusiv prin mecanisme de prevenţie, şi în promovarea standardelor de integritate. Suntem preocupaţi de creşterea eficienţei lucrărilor acestui format de lucru şi contăm pe sprijinul partenerilor noştri strategici – UK, UE şi SUA, al Ambasadei României la Chişinău şi al Ministerului român al Afacerilor Externe, cu care am stabilit relaţii excelente de cooperare în beneficiul Republicii Moldova şi al cetăţenilor săi”, a declarat secretarul de stat din Ministerul român al Justiţiei, George Cătălin Şerban.

Concluziile grupului de lucru vor fi prezentate la cea de-a treia conferinţă a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care va avea loc la Paris, în data de 21 noiembrie 2022.

În data de 5 aprilie 2022, Germania, Franţa şi România au co-organizat, la Berlin, Conferinţa internaţională de sprijin pentru Republica Moldova, la care au participat 47 de state, organizaţii internaţionale şi instituţii financiare. La finalul lucrărilor, s-a decis organizarea la Chişinău a unui Grup de lucru pe problematica anticorupţiei, condus de Guvernul Republicii Moldova şi coordonat de Ambasadele României şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din această ţară. Acesta acţionează ca o platformă pentru definirea domeniilor prioritare, mobilizarea resurselor internaţionale, asigurarea coordonării activităţii în conformitate cu obiectivele stabilite şi monitorizează progresele înregistrate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici