Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salarii în decembrie. Cseke Attila: Se caută soluţii

Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila a declarat miercuri seara că Ministerul nu are bani pentru plata salariilor din luna decembrie. Acesta spune că se caută mai multe soluţii, dar că cea mai la îndemână ar fi rectificarea bugetară, după formarea noului Guvern.

1386 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salarii în decembrie. Cseke Attila: Se caută soluţii

Cseke Attila spune că Ministerul Sănătăţii nu are bani pentru salarii în decembrie: Se caută soluţii

Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila susţine că sunt 74.000 de angajaţi în sistemul bugetar de sănătate, care trebuie să primească salarii de la Ministerul Sănătăţii.

„Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfăşurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluţiile pot fi găsite, resurse am înţeles de la Ministerul de Finanţe că există, trebuie găsită soluţia legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a spus Cseke Attila, la Digi24.

El spune că termenul până la care trebuie găsită soluţia este finalul lunii noiembrie, astfel încât angajaţii să îşi poată primii banii în 15 decembrie.

„Încă n-am depăşit o anumită limtă în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă pentru că trebuie să fim preventivi şi să nu ajungem în această situaţie”, a mai spus Cseke Attila.

Acesta a precizat că este vorba de salariile angajaţilor de la UPU-uri, „medici, asistenţi care duc greul în lupta cu pandemia”, dar şi de angajaţii DSP-urilor, de cei de la Ambulanţă, de toţi rezidenţii.

„Eu am această speranţă că lucrurile se vor rezolva. (...) Se lucrează la acest lucu, dacă există o soluţie, alta decât o rectificare, prin care aceste sume să ajungă în bugetul Ministerului Sănătăţii. Se lucrează la mai multe ipoteze. Cea mai uşoară soluţie este, după momentul formării Guvernului, printr-o rectificare bugetară”, a mai spus ministrul interimar al Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici