Ministrul Agriculturii: Au scăzut preţurile şi la cozonac şi la drojdie

Au scăzut preţurile şi la cozonac şi la drojdie şi deja ne gândim la sărbătorile de iarnă, susţine ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

189 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Au scăzut preţurile şi la cozonac şi la drojdie

Anunţul Ministrului Agriculturii: Au scăzut preţurile şi la cozonac şi la drojdie

Ministrul Agriculturii a spus, duminică, într-o postare pe Facebook, că în supermarketuri pot fi observate uşor etichetele colorate care arată vechiul şi noul preţ.

„Au scăzut preţurile şi la cozonac şi la drojdie şi deja ne gândim la sărbătorile de iarnă, de anul acesta, când vom cumpăra produse româneşti mai ieftine”, arată Florin Barbu.

Acesta aminteşte că Ordonanţa privind prelungirea adaosului comercial cu încă trei luni, pentru 21 de produse, este rezultatul discuţiilor cu reprezentanţii supermarketurilor „care au înţeles şi au sprijinit demersul nostru de a proteja puterea de cumpărare a românilor şi de a sprijini familiile cu venituri medii şi mici”.

Guvernul a adoptat la finalul lui octombrie ordonanţa care prevede prelungirea cu trei luni a perioadei în care se aplică limitarea adaosului comercial, „având în vedere că urmează perioada de iarnă, când cheltuielile cu utilităţile în locuinţe şi gospodării cresc şi, ţinând cont de faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă nevoia de consum creşte, iar bugetul destinat cumpărăturilor vizează cu preponderenţă achiziţia de alimente”.

Actul normativ prevede şi extinderea listei cu produse agricole şi alimentare cu următoarele produse: carne tocată, usturoi, orez, bulion de roşii, cozonac, margarină, drojdie, smântână şi pere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici