Ministrul Agriculturii va propune Comisiei Europene acordarea unor forme de sprijin pentru sectorul piscicol afectat de război

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a anunţat miercuri că va propune Comisiei Europene acordarea unor forme de sprijin destinate sectorului pescuit şi acvacultură pentru compensarea efectelor produse de războiul din Ucraina.

182 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii va propune Comisiei Europene acordarea unor forme de sprijin pentru sectorul piscicol afectat de război

Ministrul Agriculturii Florin Barbu s-a întâlnit miercuri cu o delegaţie a Asociaţiei Naţionale a Producătorilor din Pescărie ROMFISH şi a Patronatului Peştelui din România.

Principalele teme ridicate de reprezentanţii delegaţiei au vizat finanţările europene în contractele derulate prin POPAM, situaţia terenurilor neconcesionate pe care sunt amplasate amenajări piscicole aflate în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, tarifele apei şi autorizaţiilor/avizelor accesorii pentru acvacultură, birocraţia, păsările ihtiofage, etc.

„În privinţa problemelor ce vizează proiectele finanţate din fonduri europene, ministrul a dispus realizarea verificărilor de către Corpul de control cu privire la modul în care au fost elaborate şi aplicate ghidurile solicitantului ale unor măsuri din Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, aferent exerciţiului financiar 2014-2020, în raport cu legislaţia europeană. Concluziile raportului Corpului de control vor reprezenta baza pentru aplicarea măsurilor legale în cauză”, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

De asemenea, ministrul a precizat că va propune Comisiei Europene acordarea unor forme de sprijin destinate sectorului pescuit şi acvacultură pentru compensarea efectelor produse de războiul din Ucraina, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Un alt aspect discutat în cadrul întâlnirii a privit problemele cu care se confruntă sectorul pescăresc pentru luciul de apă aflat în proprietatea Administraţiei Naţionale a Apelor Române.

„În această privinţă, ministrul a propus crearea unui grup de lucru între reprezentanţii Ministerului Mediului şi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ce se va formaliza prin intermediul unui ordin comun de ministru şi în baza căruia vor avea loc întâlniri ori de câte ori situaţia o va impune, pentru a identifica soluţiile adecvate”, se mai arată în comunicat.

Totodată, ministrul a subliniat că unul dintre obiectivele sale prioritare vizează atragerea tuturor fondurilor europene destinate sectorului pescăresc prin Programul pentru Acvacultură şi Pescuit (PAP) 2021-2027, ce dispune de o alocare financiară totală de 232 milioane euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici