Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Sigur că în condiţiile unui conflict în Ucraina toată zona este afectată, dar asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru

Populaţia poate să stea liniştită, căci nu va fi război pe teritoriul nostru, spune, marţi, ministrul Apărării, Vasile Dîncu. El susţine că România nu se aşteaptă la fluxuri majore de refugiaţi, în cazul unui conflict Rusia-Ucraina.

1440 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Sigur că în condiţiile unui conflict în Ucraina toată zona este afectată, dar asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Sigur că în condiţiile unui conflict în Ucraina toată zona este afectată, dar asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru

„Există şi condiţii pentru un conflict armat, foarte multe condiţii, dar nu se ştie... Să sperăm că încă vor continua să vorbească diplomaţii, nu militarii”, a declarat marţi ministrul Apărării.

Acesta spune că mai sunt şanse pentru o rezolvare pe cale diplomatică a conflictului.

„Federaţia Rusă foloseşte diplomaţia şi în scopul de a influenţa, de a manipula, pentru că în acelaşi timp se declară că se retrag forţe şi că există aproape un calendar de retragere şi se acţionează şi militar, dar există speranţe, în scurt timp va avea loc şi un comitet NATO-Rusia”, a spus Dîncu.

Ministrul Apărării a precizat că nu se aşteaptă la un flux mare de refugiaţi în cazul unui conflict armat.

„Ce s-a întâmplat în 2014, când a fost vorba de Crimeea, am aşteptat un flux de refugiaţi să vină la noi, cei mai mulţi s-au dus în zona nord, spre graniţa Poliniei, deci nici acum nu ne aşteptăm la fluxuri majore, dar niciodată nu se ştie...”, a adăugat Vasile Dîncu.

Întrebat dacă există şanse ca, în cazul unui conflict, acesta să ajungă, din graniţă în graniţă, până în România, ministrul Apărării a spus: „În acest moment nu există nicio prognoză în acest sens, deci eu cred că populaţia poate să stea liniştită. Sigur că în condiţiile unui conflict în Ucraina toată zona este afectată, dar asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici