Ministrul Energie, Virgil Popescu, către USR: Să vă fie ruşine

Cinismul şi tentativele de manipulare la care recurg colegii de la USR depăşesc graniţele bunului simţ şi demonstrează că nu înţeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm, este replica lui Virgil Popescu, la afirmaţiile liderilor USR că dă bir cu fugiţii şi refuză să se prezinte în Parlament.

509 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energie, Virgil Popescu, către USR: Să vă fie ruşine

„Cinismul şi tentativele de manipulare la care recurg colegii de la USR depăşesc graniţele bunului simţ şi demonstrează că nu înţeleg absolut deloc contextul în care ne aflăm! Mă acuză că am dat bir cu fugiţii, pentru că nu am avut cum să onorez invitaţia pe care mi-au adresat-o de a participa la <Ora Guvernului>, acuzându-mă că i-am făcut pe români mai dependenţi de gazele ruseşti! Să vă fie ruşine! Aţi făcut asta înainte de a participa la şedinţa Biroului Permanent unde aveaţi ocazia să aflaţi că nu am fugit nicăieri, ci din contră am întâlniri importante cu oficiali americani pentru a discuta despre cooperarea dintre România şi SUA în domeniul energiei. Tocmai pentru a reduce şi mai mult dependenţa de gazul rusesc”, scrie pe Facebook Virgil Popescu.

În replică, ministrul Energiei afirmă că liderii USR au dat bir cu fugiţii când nu au vrut să-şi mai asume guvernarea, „dacă tot vine vorba”.

„Pentru că manipularea nu poate fi combătută decât cu adevăr, iată patru adevăruri despre chemarea mea în Parlament la solicitarea USR”, adaugă Popescu.

Ministrul Energiei apreciază că USR nu vrea dezbatarea soluţiilor.

„Este vorba doar despre imagine. Toate actele normative care reglementau regimul de plafonare-compensare pentru energie electrică şi gaze au trecut prin Parlament beneficiind de consursul parlamentarilor USR. Chemarea mea în Parlament nu este pentru a discuta soluţii, este pentru ca USR să aibă o platformă de atac politic. Adevărul nr. 2: Niciodată nu am fugit de răspundere, iar ultimele 6 luni dovedesc asta cu vârf şi îndesat. Spre deosebire de anumiţi parlamentari USR, am treabă de făcut, evenimente şi întâlniri care apar în termen scurt şi care sunt importante pentru România şi pentru sistemul energetic românesc. De fiecare dată când nu am putut să mă prezint în faţa Parlamentului am explicat în scris de ce, iar reprezentanţii USR din Biroul Permanent au avut ocazia să afle aceste motive”, menţionează Virgil Popescu.

Ministrul Energiei precizează că se află la Praga, pentru a discuta despre programul nuclear civil al României cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat şi cel al Energiei al SUA.

„Cred că o discuţie cu SUA despre programul nuclear civil românesc este un subiect important şi cred că orice parlamentar român de bună-credinţă înţelege de ce acest subiect este prioritar. Adevărul nr. 4: Cine v-a oprit să modificaţi Legea offshore, pentru că există, din 2018, când a fost votată de Parlament?!?! Chiar atât de incompetenţi sunteţi? Aţi fost la guvernare! Aşa că răspundeţi, dacă sunteţi în stare, la această întrebare esenţială: V-a oprit cineva?!? La final un îndemn pentru colegii de la USR: Nu mai politizaţi tematica energetică în România! Nu acum, în acest condiţii speciale pe care le traversăm! Nu aşa, prin retorică goală şi lipsită de conţinut”, conchide Popescu.

Virgil Popescu „a patentat fuga de răspundere şi dă din nou bir cu fugiţii din Parlament”, declară deputatul USR Cristina Prună, după ce ministrul Energiei a transmis că nu se prezintă luni, la Ora Guvernului, în Legislativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici