Ministrul Energiei, vizită la Centrala Hidroelectrica de la Lotru-Ciunget. Ce subiecte a dezbătut demnitarul

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vizitat Centrala Hidroelectrica de la Lotru-Ciunget pentru a discuta cu specialiştii despre hidrogenul verde şi despre strategia naţională de hidrogen.

693 afișări
Imaginea articolului Ministrul Energiei, vizită la Centrala Hidroelectrica de la Lotru-Ciunget. Ce subiecte a dezbătut demnitarul

Sursă foto: Facebook Virgil Popescu

Vizita a avut loc vineri. Demnitarul a vizitat unitatea şi a discutat cu preşedintele companiei producătoare de energie. Subiectul principal a fost tehnologia de producere a hidrogenului verde.

„Ministerul Energiei pregăteşte strategia naţională de hidrogen. Am venit în judeţul Vâlcea pentru a discuta aceste aspecte, am vrut să văd la Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice ce însemnă cercetarea în acest domeniu. Atât Hidroelectrica, cât şi Nuclearelectrica au proiecte pe zona de hidrogen. Sunt încrezător că împreună, în toate programele pe care România le va face, vom avea parteneriate între Guvern, industrie şi cercetare”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Strategia va fi aplicată pentru a respecta prevederile incluse în Pactul ecologic european Green Deal.

„În contextul prevederilor stricte ale Pactului ecologic european Green Deal suntem interesaţi şi obligaţi să ne îndreptăm atenţia către promovarea unor metode noi şi inovative de producere a energiei verzi în mod sustenabil – atât noi ca ţară, cât şi noi, Hidroelectrica, în calitate de societate activă în domeniul energetic”, a afirmat Bogdan Badea, preşedintele companiei producătoare de energie.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Hidroelectrica este interesată de diversificarea afacerilor către zona producţiei de hidrogen verde, având deja în derulare proiectul Hidrogen Verde pe Dunărea Albastră. De asemenea, compania este preocupată de dezvoltare şi pe zona de electromobilitate, precum şi de diversificarea portofoliului către producţia eoliană şi solară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici