Ministrul Kelemen Hunor a declarat venituri de circa 120.000 de lei în ultimul an fiscal

Ministrul Culturii Kelemen Hunor a declarat venituri de circa 120.000 de lei în ultimul an fiscal, provenind din indemnizaţia de deputat, cea de ministru şi din salariul de la UDMR, dar şi conturi şi depozite bancare de 181.000 de lei, fără a deţine proprietăţi.

20 afișări
Imaginea articolului Ministrul Kelemen Hunor a declarat venituri de circa 120.000 de lei în ultimul an fiscal

Ministrul Kelemen Hunor a declarat venituri de circa 120.000 de lei în ultimul an fiscal (Imagine: Mircea Rosca/Medifax Foto)

Potrivit declaraţiei de avere a lui Kelemen Hunor, datată 8 iunie şi postată vineri pe site-ul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), acesta nu deţine nicio clădire, niciun teren şi niciun autovehicul. De asemenea, ministrul declară că nu deţine obiecte de artă, bijuterii, piese de patrimoniu a căror valoare totală să depăşească 5.000 de euro, nici bunuri mobile a căror valoare individuală să depăşească o mie de euro. Totodată, el nu a înstrăinat bunuri imobile în ultimele 12 luni.

Kelemen Hunor a declarat că are conturi şi depozite bancare de 181.000 de lei, cu 20.000 de lei mai mult decât în declaraţia de avere completată pe 5 ianuarie 2010.

Veniturile lui Kelemen Hunor, care, pe ultimul an fiscal, au totalizat 119.951 de lei, în scădere faţă de cele declarate în ianuarie, care se ridicau la circa 140.000 de lei, provin din indemnizaţia de deputat, în valoare totală de 59.489 de lei, la care se adaugă cea corespunzătoare funcţiei de ministru - 1.532 de lei - şi salariul pe care îl primeşte de la UDMR pentru funcţia de preşedinte executiv al Uniunii, în valoare de circa 58.930 de lei. În declaraţia de avere din 5 ianuarie, ministrul declara o indemnizaţia de deputat în valoare de 72.949 de lei şi salariul de la UDMR în valoare de 67.026 de lei.

Kelemen a mai declarat că deţine 18 părţi sociale în valoare totală de 180 de lei la Medianet SRL din Miercurea Ciuc.

Preşedintele executiv al UDMR Kelemen Hunor, fost candidat la preşedinţia României la alegerile din noiembrie 2009, a fost numit ministru al Culturii în decembrie anul trecut, fiind prima persoană de etnie maghiară care ocupă această funcţie.

Kelemen Hunor s-a născut pe 18 octombrie 1967, în comuna Cârţa, judeţul Harghita. A urmat studii de medicină veterinară, la Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj, pe care a absolvit-o în 1993, când a fost admis şi la Facultatea de Filosofie a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, pe care a absolvit-o în 1998. Astfel, Kelemen Hunor are calificările de medic veterinar şi profesor de filosofie.

Şi-a început activitatea politică în 1997, când a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii, din partea UDMR, funcţie în care a rămas timp de patru ani. Din 2000, el este deputat UDMR de Harghita şi membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor. Totodată, din 2005, el este membru UDMR în Biroul Permanent al Camerei, iar din 9 iunie 2007 - preşedintele executiv al UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici