Ministrul Mediului s-a întâlnit cu un urs pe drumul de la Covasna spre Bucureşti

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit, luni, în Covasna, cu un urs, în drumul său spre Bucureşti: „Nu s-a speriat de maşini şi nici de oamenii trecători”.

2449 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului s-a întâlnit cu un urs pe drumul de la Covasna spre Bucureşti

„Azi-dimineaţă în drum spre Bucureşti m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de maşini şi nici de oamenii trecători”, anunţă Tanczos Barna, pe Facebook, luni după-amiază.

El precizează că, potrivit proiectului de ordonanţă şi a procedurilor aferente, dacă „animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus şi se va putea interveni pe baza procedurii de intervenţie: prin „îndepărtarea prin alungare” a animalului din intravilanul localităţii.

Ministrul Mediului a discutat, în weekend, cu familia unui bărbat care a fost atacat de urs în localitatea Tulgheş, din judeţul Harghita. Tanczos a spus atunci că a fost a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizaţi într-o stare critică în urma unor atacuri ale urşilor şi că proiectul de act normativ privind intervenţia este gata.

Responsabilitatea este a noastră: facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenţia imediată. Proiectul de act normativ este gata, şi intră luni pe circuitul de avizare interministerială. Sunt convins că viaţa umană va fi o prioritate pentru toate partidele politice şi că vom lua, împreună, cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii", a mai spus ministrul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici