Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, despre OUG: Alegem varianta legală pentru a dezamorsa situaţia

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, a declarat duminică, cu privire la OUG pentru modificarea Codului Penal, că Guvernul va susţine ''varianta legală'' pentru a dezamorsa situaţia din stradă, afirmând că dacă există un proiect, abrogarea OUG este cea bună soluţie.

1304 afișări
Imaginea articolului Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, despre OUG: Alegem varianta legală pentru a dezamorsa situaţia

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, despre OUG: Alegem varianta legală pentru a dezmorsa situaţia (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Arhiva Foto)

''Eu cred că vom susţine varianta care în primul rând este legală. O să vedem la ora 14:00 exact care este propunerea. Cu certitudine va fi o propunere legală, astfel încât situaţia din stradă să se poată dezamorsa. Şi eu cred că avem mult prea multe de făcut din programul de guvernare'', a precizat la Parlament ministrul Gavrilescu.

Ea a susţinut că toţi cei care au ieşit în stradă se vor retrage ''de mâine, poimâine'' şi ''vor fi cu gândul cum să îşi crească mai bine copii'' şi să aibă grijă de ''tot sistemul naţional''.

Gavilescu a afirmat că imediat ce decizia va fi luată în Guvern va fi transmisă Parlamentului. ''Mâine va trimis către Parlament. Întâi la Senat, apoi la Camera Deputaţilor'', a precizat ea.

Întrebată dacă va susţine abrogarea sau prorogarea OUG, Gabrilescu a spus că dacă există un proiect pentru abrogarea OUG, atunci acesta ar fi cea mai bună soluţie.

''O să se poarte o discuţie. O să alegem varianta din punct de vedere legal cea mai bună. Dacă există un proiect de lege pentru abrogarea acestei ordonanţe care să fie trimis către Parlament, aceasta este cea mai bună'', a explicat ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Aceasta a refuzat să spună dacă Florin Iordache va demisiona, afirmând că nu s-a făcut nimic ilegal.

''Nu vă pot răspunde. Atâta timp cât noi putem şi am fost abilitaţi de Parlament să dăm OUG şi simple şi Guvernul să poate să emită acte normativ şi pentru că toate guvernele au făcut lucru acest eu cred că a fost un lucru legal'', a răspuns Gavrilescu.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13.

''Folosesc termenul abrogare pentru că aşa este...Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală - abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar'', a anunţat el la Palatul Victoria.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici