Raluca Turcan despre anunţul lui Sorin Grindeanu: Ar fi utile o serie de clarificări, pericolul nu a trecut

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a comentat sîmbătă anunţul premierului Sorin Grindeanu pe tema intenţiei de abrogarea a OUG 13 arătând că şeful Executivului trebuie să facă o serie de clarificări.

5427 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan despre anunţul lui Sorin Grindeanu: Ar fi utile o serie de clarificări, pericolul nu a trecut

Raluca Turcan despre anunţul lui Grindeanu: Ar fi utile o serie de clarificări, pericolul nu a trecut

''Considerăm că ar fi utile o serie de clarificări, care să dea încredere că domnii Dragnea, Grindeanu şi Tăriceanu au pus capăt definitiv încercărilor de a salva protejaţii politici. Este nevoie de asigurări publice şi este nevoie de renunţarea la toate încercările de a lovi în DNA sau în alte instituţii cu responsabilităţi în lupta anti-corupţie. Am văzut în aceste zile tendinţa naturală a PSD şi ALDE spre abuz, spre o guvernare în interesul unui cerc restrâns de persoane cu protecţie politică. Considerăm că pericolul nu a trecut complet. Ar fi o crimă ca România să se întoarcă la arbitrariul legal din anii 90. Oamenii de bună credinţă trebuie să rămână vigilenţi. Tratamentul egal în faţa legii este cel mai puternic element de coeziune internă pentru statele democratice. În aceste zile, mesajul oamenilor a fost foarte clar. Românii vor o guvernare europeană, vor decizii în interesul celor mulţi'', a scris Turcan pe Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13.

''Folosesc termenul abrogare pentru că aşa este...Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală - abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar'', a anunţat el la Palatul Victoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici