Traian Băsescu: La pachet cu abrogarea ordonanţei va trebui pus la pachet şi Iordache. Va fi suficient?

Liderul PMP, Traian Băsescu, afirmă că la pachet cu abrogarea OUG 13 trebuie să vină îndepărtarea ministrului Justiţiei, Florin Iordache, întrebându-se însă dacă aceste două concesii vor fi suficiente pentru cei din stradă.

16932 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu: La pachet cu abrogarea ordonanţei va trebui pus la pachet şi Iordache. Va fi suficient?

Traian Băsescu: La pachet cu abrogarea ordonanţei va trebui pus la pachet şi Iordache. Va fi suficient?

''Oare va fi suficient? Până la urmă, Dragnea a înţeles că trebuie să retragă ordonanţa de urgenţă pentru a diminua tensiunea din societate, dar şi pentru aducerea Codului Penal în Parlament spre a i se aplica necesarele corecţii impuse de hotărârile CCR şi de Directiva 343/2016 a UE. Mă tem însă că nu va fi suficient. Foarte probabil, la pachet cu abrogarea ordonanţei va trebui pus la pachet şi Ministrul Justiţiei, Florin Iordache. Categoric, Florin Iordache nu mai poate rămâne ministru. Şi, iarăşi, mă întreb: va fi suficient pentru ca oamenii să se retragă din stradă ?'', a comentat fostul şef al statului pe Facebook.

Premierul Sorin Grindeanu a precizat sâmbătă seara că duminică Guvernul se va reuni într-o şedinţă de urgenţă pentru abrogarea OUG 13.

''Folosesc termenul abrogare pentru că aşa este...Am văzut dezbatere inclusiv din acest punct de vedere, e termenul folosit de către Administraţia Prezidenţială atunci când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi calea legală - abrogare, prorogare ca să nu intre în vigoare, ca să fiu cât se poate de clar'', a anunţat el la Palatul Victoria.

''Cred că e important să mai spunem un lucru şi anume faptul că toate argumentele pe care noi le-am avut în susţinerea acestei ordonanţe n-au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat foarte multă confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni, care n-au legătură cu ceea ce până la urmă s-a adoptat. Şi de aceea Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma şi îşi asumă consecinţele'', a adăugat şeful Executivului.

El a părăsit sala de conferinţe fără să precizeze la ce se referă prin această asumarea a răspunderii, în condiţiile în care s-a vehiculat public o plecare a lui Florin Iordache din Cabinet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici