Ministrul român al Apărării: România este interesată de extinderea colaborării cu Italia

  • Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit luni cu reprezentanţii Thales Alenia Space Italia şi cu ambasadorul Italiei la Bucureşti.
  • România este interesată de extinderea colaborării cu Italia, a transmis Tîlvăr.
Urmărește
4870 afișări
Imaginea articolului Ministrul român al Apărării: România este interesată de extinderea colaborării cu Italia

Ministrul român al Apărării: România este interesată de extinderea colaborării cu Italia

MApN anunţă că „ministrul Angel Tîlvăr, a primit astăzi, 27 mai, la sediul MApN, vizita delegaţiei companiei Thales Alenia Space Italia şi a ambasadorului Italiei la Bucureşti, E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni”.

Agenda de discuţii a cuprins „subiecte privind principalele programe de înzestrare ale Armatei României, aflate în derulare sau în pregătire, fiind trecute în revistă etapele, procedurile specifice cerute de legislaţia românească şi rolul structurilor cu responsabilităţi în procesul de fundamentare şi aprobare a programelor de înzestrare cu tehnică şi echipamente militare moderne”.

De asemenea, s-a discutat despre proiectele de cercetare-dezvoltare din cadrul Permanent Structured Cooperation (PESCO) la care MApN colaborează cu compania Thales Alenia Space Italia, aspecte legate de cooperarea bilaterală şi prezenţa companiilor italiene la expoziţia Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2024.

„România este interesată de extinderea colaborării cu Italia, în cadrul unei abordări multi-domeniu. Punctual, în ceea ce priveşte cooperarea în domeniul apărării, aceasta este una consistentă la nivelul tuturor categoriilor de forţe ale armatei noastre”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr.

La finalul întrevederii, „ministrul Tîlvăr şi ambasadorul Durante Mangoni au reiterat disponibilitatea şi necesitatea consolidării cooperării în domeniul achiziţiilor pentru apărare, infrastructurii şi al altor domenii de interes, prin pregătirea şi participarea în comun la proiectele promovate şi finanţate de către Uniunea Europeană.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici