Ministrul Transporturilor: Încep lucrările pe Lotul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că vineri a semnat autorizaţia de construire pentru Lotul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti.
  • Este vorba despre porţiunea cuprinsă între Slatina şi Coloneşti care are o lungime de 31,7 kilometri.
227 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor: Încep lucrările pe Lotul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti

Ministrul Transporturilor: Încep lucrările pe Lotul 3 al drumului expres Craiova-Piteşti

Ministrul Transporturilor a anunţat vineri că încep lucrările pe un sector al drumului expres care va lega oraşele Craiova şi Piteşti.

„Constructorul aici este aceeaşi firmă românească care s-a mobilizat exemplar şi pe Lotul 2 Slatina-Balş al proiectului, unde lucrările sunt în grafic şi sunt preconizate să se încheie la finalul anului. Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuţie a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022”, a anunţat ministrul Transporturilor pe Facebook.

Ministrul Cătălin Drulă mai spune că în prezent se lucrează pe aproape toate sectoarele viitorului drum expres.

„Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova - Piteşti este unul dintre cele mai bine finanţate proiecte de investiţii din România. În total, pe Drumul Expres Craiova - Piteşti se lucrează acum în plin pe aproape 90km pe loturile 1, 2 şi 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe şi acolo lucrările. Pe Lotul 4 acum 2 săptămâni a fost desemnată câştigătoare aceeaşi firmă românească de pe loturile 2 şi 3, dar au fost depuse contestaţii de o firmă chinezească. Aşteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi ne dorim să semnăm contractul şi pe acest lot cât mai curând”, a explicat ministrul Cătălin Drulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici