Mircea Băsescu: Nu ştiam cine e Bercea Mondial când mi-a cerut să îi botez nepoata. Traian Băsescu mi-a reproşat lipsa unei discuţii pe această temă

Fratele şefului statului susţine, într-un interviu pentru ziarul "Ring", că nu ştia cine este Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, atunci când acesta i-a cerut sa îi boteze nepoata, Mircea Băsescu precizând că preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat lipsa unei discuţii înainte de decizia "neoportună".

65 afișări
Imaginea articolului Mircea Băsescu: Nu ştiam cine e Bercea Mondial când mi-a cerut să îi botez nepoata. Traian Băsescu mi-a reproşat lipsa unei discuţii pe această temă

Mircea Băsescu: Nu ştiam cine e Bercea Mondial când mi-a cerut să îi botez nepoata (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă îi pare rău că în urmă cu aproape un an i-a botezat nepoata, în condiţiile în care Sandu Anghel declară în prezent că nu va fi sancţionat de justiţie datorită alianţelor cu persoane publice "care i-au botezat copiii", Mircea Băsescu a răspuns: "Nu îmi pare rău că am creştinat un pui de ţigan. Cred că am făcut o faptă bună. Îmi pare totuşi rău că la acea vreme nu ştiam cine este domnul Sandu Anghel".

Întrebat ce impresie i-a lăsat Bercea Mondial când l-a cunoscut, fratele preşedintelui a răspuns: "Un om care a venit şi m-a rugat să-i botez o nepoată şi atât".

El a adăugat că fratele său, Traian Băsescu, are dreptate în afirmaţiile potrivit cărora orice om trebuie să răspundă în faţa legii. "Fratele meu are dreptate. Niciodată nu am făcut casă bună cu persoanele care au comis ilegalităţi. Important este ca ilegalităţile să fie dovedite. Domnul Sandu Anghel a ajuns la mine cu un partener de afaceri cu care mă cunoşteam mai de mult. Când s-a prezentat, numele lui nu mi-a spus nimic. La sfârşitul discuţiei de afaceri pe care am avut-o cu partenerul meu, acest Bercea, care nu intervenise până atunci în conversaţia noastră, m-a întrebat dacă aş vrea să îi creştinez un copil", a spus Mircea Băsescu.

El a explicat că Sandu Anghel i-a cerut, pur şi simplu, să îi boteze nepoata: "M-am trezit luat prin surprindere şi pe moment mi-am spus că, domnule, este un om şi orice om merită creştinat. El cerea ca un pui de om să fie botezat. Ce era să fac? Cultura mea, învăţătura mea, sufletul îmi spun că, dacă un om mă roagă, trebuie să-l ajut indiferent de opiniile unor ziarişti".

Întrebat dacă Traian Băsescu i-a reproşat că a adus în familie "o astfel de rudă", Mircea Băsescu a răspuns: "Mi-a reproşat că nu am discutat cu el înainte să fac asta şi că probabil ar fi putut să îmi dea soluţii mai bune. A considerat decizia mea ca fiind neoportună".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, răspunzând unei întrebări despre fratele său, Mircea Băsescu şi Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, că legea trebuie aplicată oricărui om, indiferent cine este el şi cine i-a botezat copiii.

De asemenea, preşedintele a respins acuzaţiile potrivit cărora fratele său ar fi implicat în ceea ce se întâmplă în vama Constanţa, afirmând că nici Mircea Băsescu, nici el nu au făcut vreodată casă bună sau prietenii cu oameni implicaţi în ilegalităţi.

Sandu Anghel, arestat pentru tentativă la omor calificat, susţine în declaraţia dată instanţei că este convins că "atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancţionată penal", date fiind "alianţe" cu persoane publice importante, "care i-au botezat pe fiii săi", potrivit referatului Tribunalului Olt.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope, iar în urmă cu câţiva ani a fost cercetat pentru evaziune fiscală.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia acestuia, Maria Băsescu, au participat, în septembrie 2009, la Festivalul romilor de la Costeşti. Băsescu a asistat la un spectacol de dansuri şi muzică ţigănească, fiind luat la un moment dat de câţiva tineri şi dus pe scenă, unde a dansat alături de ei. Preşedintelui i-a fost reproşat ulterior faptul că s-a întâlnit acolo cu Bercea Mondial, cu care, împreună cu soţia, a dansat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici