Mircea Diaconu: În USL prea ne certăm în sufragerie şi prea ne împăcăm în dormitor. RĂSPUNSUL lui Crin Antonescu

Senatorul Mircea Diaconu le-a spus, duminică, participanţilor la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş, că cei din USL "prea se ceartă în sufragerie şi prea se împacă în dormitor", liderul PNL, Crin Antonescu, replicând: "Nu avem ce ne certa, ce ne împăca întrucât nu suntem la piaţă, nu tocmim preţul".

1097 afișări
Imaginea articolului Mircea Diaconu: În USL prea ne certăm în sufragerie şi prea ne împăcăm în dormitor. RĂSPUNSUL lui Crin Antonescu

Mircea Diaconu (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Senatorul liberal Mircea Diaconu a afirmat, duminică, la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş, la care au participat aproape 700 de reprezentanţi ai filialelor din judeţ, precum şi liderul PNL, Crin Antonescu, că un cetăţean l-a oprit pe stradă şi i-a spus că "nenorocirea în orice familie vine din faptul că părinţii se ceartă în sufragerie şi se împacă în dormitor", iar după această discuţie a ajuns la concluzia că şi în USL se întâmplă la fel.

"Îndrăznesc să spun că familia în România are mult mai multă greutate şi importanţă decât în ţări dezvoltate, civilizate, şi ar trebui să ştim lucrul ăsta şi să ţinem la el. Iată, mi-a zis acel om, «nenorocirea în orice familie vine din faptul că părinţii se ceartă în sufragerie şi se împacă în dormitor». Vine o clipă la USL-ul nostru că şi noi cred că la fel facem. Ne certăm prea în sufragerie şi ne împăcăm prea în dormitor. Acum, probabil ca aşa e natural să fie, însă pănă la urmă puterea fiecăruia de a trece peste orice greutate, peste orice necaz, orice vas spart, trebuie să însemne înţelepciunea fiecăruia şi mai ales pentru că au de făcut nişte lucruri extrem de importante. Câtă vreme ce avem de făcut este mai important decât celelalte amănunte, trebuie să avem înţelepciunea mereu să trecem peste ele. Motto-ul familiei mele, o familie veche, sunt căsătorit cu soţia mea de 33 de ani şi au fost momente foarte grele, poate sunt şi azi, motto-ul familiei noastre este un vers din Ion Barbu: «Să fim precum ne-am împăcat». Aşa că, asta doresc şi eu USL-ului şi dumneavoastră tuturor", a afirmat Mircea Diaconu, în aplauzele liberalilor prezenţi la Conferinţa Teritorială a PNL Argeş.

În replică, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că USL nu s-a format "ca o tocmeală", ci "pe criterii şi pe argumente foarte solide", iar membrii alianţei nu sunt "ca la piaţă", unde să aibă "ce se certa şi ce se împăca".

"Când s-a încheiat această înţelegere, ea nu s-a încheiat ca o tocmeală: «dă-mi mie prim-ministru, ia şi tu preşedinte». Nu, ea s-a încheiat pe nişte criterii, pe nişte argumente foarte solide. Şi eu, dragă maestre Mircea Diaconu, nici în sufragerie, nici în dormitor nu mă cert şi nu mă împac", a spun Crin Antonescu în aplauzele asistenţei.

Preşedintele PNL a continuat: "Nu mă cert şi nu mă împac şi nu avem ce ne certa şi nu avem ce ne împăca pentru că nu suntem la piaţă, pentru că nu tocmim un preţ, pentru că nu dăm de la unii spre alţii ceva ce este doar al nostru. Discuţia despre preşedinţia României este periculoasă, pentru că putem să dăm sentimentul concetăţenilor noştri că preşedinţia asta a României este în buzunarul PNL-ului şi încearcă să o şterpelească PSD-ul şi după aceea ne ducem la ei, la PSD «hai domnule, daţi-ne ce aveţi voi în buzunar că e al nostru». Dragii mei, preşedinţia României nu e nici la PSD, nici la PNL, nici la USL. Preşedinţia viitoare a României este în mintea, în sufletul şi în votul fiecărui român, lucru pe care nu-l avem noi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici