Mircea Diaconu spune că va renunţa la funcţia de ministru dacă pierde procesul cu ANI

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, luni, la sediul PNL, că va renunţa la funcţia de ministru dacă va pierde procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

272 afișări
Imaginea articolului Mircea Diaconu spune că va renunţa la funcţia de ministru dacă pierde procesul cu ANI

Mircea Diaconu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Întrebat ce a făcut la Parchetul General, Diaconu a răspuns: "Păi ştiţi cum e, nicio masă fără peşte. Adică lună de lună, mai trec pe acolo, când beau cafele băieţii ăia".

Diaconu a ţinut să precizeze că s-a prezentat la audiere cu un avocat. "Am fost şi eu cu un avocat, că nu mă mai duc singur. Să vezi cum vorbeau ei, unii cu alţii. Au limba lor. Foarte interesant", a comentat ministrul Culturii.

După declaraţia de presă, Mircea Diaconu a precizat presei prezente la sediul central al PNL că, în cazul în care va pierde procesul cu ANI, se va retrage singur din Guvern.

Actorul Mircea Diaconu, ministru al Culturii, a luat la cunoştinţă acuzaţiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte în calitate de director de teatru cu soţia sa.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, s-a prezentat, luni, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţia de conflict de interese, acesta declarându-le reporterilor că procurorii nu ştiu "cum se trăieşte în teatru" şi "care e viaţa actorilor". După o oră, Diaconu a părăsit sediul Parchetului.

Reclamat procurorilor de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că actorul s-ar afla în conflict de interese, anchetatorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările în cazul actualului ministru al Culturii, Mircea Diaconu (senator la momentul declanşării anchetei-n.r.), şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia (actriţa şi regizoarea Diana Lupescu-n.r.) să primească anumite contracte.

Înainte de a intra în sediul Parchetului ICCJ, Diaconu a declarat presei că nu a încercat tergiversarea soluţionării dosarului sau să o amâne inutil, referindu-se la absenţa sa din 11 iunie, când fusese citat de procurori. Actorul a spus că doar vroia să-şi angajeze un avocat, pentru a-şi pregăti apărarea.

În 11 iunie, când Diaconu a confirmat că se va prezenta la audiere, acesta a partipat la reuniunea de la Ministerului Justiţiei privind Strategia Anticorupţie, în condiţiile în care Ministerul Culturii nu ar fi avut legătură cu întrunirea, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici