Mircea Drăghici, trezorerier al PSD şi fost pilot de raliuri, a fost propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor

Mircea Drăghici, în vârstă de 52 de ani, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Transporturilor este deputat şi trezorierul partidului. Conform CV-ului său, acesta a trecut la aptitudini sportive faptul că a fost pilot şi copilot, fiind campion naţional la rally Cupa Dacia Nova 1999.

1338 afișări
Imaginea articolului Mircea Drăghici, trezorerier al PSD şi fost pilot de raliuri, a fost propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor

Mircea Drăghici, trezorerier al PSD şi fost pilot de raliuri, a fost propus la Ministerul Transporturilor

Drăghici, a obţinut al treilea mandat consecutiv de deputat, la alegeri parlamentare din decembrie 2016.

Potrivit CV-ului său, publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Mircea Drăghici este născut în Târgovişte şi a fost subprefect la Prectura Argeş, în perioada 2001-2004. Este membru fondator al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi cunoaşte limba engleză la nivel satisfăcător şi limba franceză bine.

La capitolul aptitudini şi competenţe artistice / sportive, Drăghici a trecut pilot / copilot de raliuri şi campion naţional la rally Cupa Dacia Nova 1999. Între anii 2001-2006, acesta a fost preşedintele Crucea Roşie, filiala Argeş, iar între anii 1997-2001 a fost preşedintele Clubului Sportiv Naţional Auto. În ceea ce priveşte studiile, Drăghici a urmat cursurile Institului Politehnic Bucureşti, Facultatea de Subingineri, secţia Automobile - studii superioare, în perioada 1985-1989. Între anii 1991 şi 1996 a urmat cursurile Universităţii Piteşti, Facultatea de Inginerie, secţia Autovehicule Rutiere - studii superioare, obţinând apoi califarea de inginer.

De asemenea, conform sursei citate, în anul 2013, Mircea Drăghici a absolvit Colegiul Naţional de Apărare la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, absolvent al Programului Postuniversitar de Formare şi Dezvoltare Profesională Continuă în domeniul Securităţii şi Apărării Naţionale - "Securitate şi bună guvernare". Domeniile de studiu au fost ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică.

În 2015, social-democratul a absolvit Colegiul Naţional de Afaceri Interne, urmând Cursul Postuniversitar "Managementul Strategic al Afacerilor Interne".

Potrivit declaraţiei de avere, Mircea Drăghici a cumpărat în 2001 un teren în Piteşti, cu o suprafaţă de 3.003 mp, iar în 2013 un teren de 5.000 de mp, în Arefu, Judeţul Argeş. Are un apartament în Bucureşti, de 82,48 mp, cumpărat de soţia sa, Georgiana Popescu, în anul 2012. Tot soţia sa a achiziţionat în anul 2009 un autoturism Renault, iar în 2012 a cumpărat o maşină Mitsubishi. Georgiana Popescu a cumpărat, în perioada 2002-2014, bijuterii în valoare de 10.000 de euro.

Mircea Drăghici are un cont deschis la o bancă, în anul 2015, în valoare de 59.402 de ron, conform declaraţiei sale de avere. Acesta a acordat un împrumut PSD, în nume personal, în baza Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, de 63.000 de ron. Totodată, social-democratul a obţinut din vânzarea casei părinteşti suma de 13.600 de euro, potrivit sursei citate.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei CEx al PSD de miercuri, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor.

Noile propuneri vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici