Mircea Miclea, la Aleph News, despre redeschiderea şcolilor: „Nu trebuie să aşteptăm până vaccinăm toţi profesorii!”

  • Elevii încep cursurile pe 11 ianuarie tot în sistem online. Ministerul Educaţiei nu a decis încă dacă şcolile se redeschid în semestrul al II-lea
  • Sorin Cîmpeanu: „Solicit raportarea numerică privind disponibilitatea de vaccinare”
  • Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei: „Nu trebuie să aşteptăm până vaccinăm toţi profesorii! Se pierde prea mult. Copiii suferă din cauza modului deficitar, modului cum este gestionată pandemia”
860 afișări
Imaginea articolului Mircea Miclea, la Aleph News, despre redeschiderea şcolilor: „Nu trebuie să aşteptăm până vaccinăm toţi profesorii!”

Mircea Miclea, la Aleph News, despre redeschiderea şcolilor: „Nu trebuie să aşteptăm până vaccinăm toţi profesorii!”

Ai tot auzit şi ştii deja că elevii pierd materie. Pierd cu fiecare oră care a trecut şi nu au înţeles nimic. Pierderile sunt substanţiale mai ales pentru cei care nu au avut deloc acces la internet. Aproape 400.000 de elevi sunt într-o astfel de situaţie.
 
„Nu trebuie să aşteptăm până vaccinăm toţi profesorii! Se pierde prea mult. Copiii suferă din cauza modului deficitar, modului cum este gestionată pandemia”, a spus Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei.
 
Mircea Miclea crede că puteau fi găsite alte soluţii pentru a fi redeschise şcolile: „Peste vară, puteau să fie făcute meditaţii. Puteam să începem pe 1 septembrie.”
 
„Sunt efectele unei gestionări greşite. Dacă este o generaţie pierdută, este din cauza decidenţilor. Sunt mulţi profeosri care predau faţă în faţă prost. De aceea era necesară platoforma de e-learning, nu să pui orice profsor să ţină lecţii online”, a adăugat Mircea Miclea pentru Aleph News.
 
„Sper să învăţam că dincolo de această pandemie e necesar învăţământul hibrid. Este o generaţie a digitalilor nativi”, a conchis Mircea Miclea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici