Mircea Toader: PDL nu doreşte promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, marţi, că PDL nu doreşte promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă şi că nu este cazul să fie majorate amenzile decât la limita de suportabilitate şi excesele să fie sancţionate, inclusiv cu suspendarea carnetului de conducere.

110 afișări
Imaginea articolului Mircea Toader: PDL nu doreşte promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă

Mircea Toader (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Grupul PDL a avut o discuţie cu reprezentanţi ai MAI pe tema modificării legislaţiei rutiere, deputaţii democraţi-liberali susţinând promovarea modificărilor printr-un proiect de lege, mai ales că există un astfel de proiect în dezbaterea Parlamentului din legislatura trecută.

"Cel puţin la ideea pe care actualul Guvern şi Ministerul de Interne o au, noi ne-am opus: Nu dorim să fie ordonanţă de urgenţă, noi spunem să fie o iniţiativă legislativă, iar noi am intervenit şi am spus: nu este cazul să se majoreze sancţiunile pecuniare, pentru că este totuşi o limită de suportabilitate din partea populaţiei. Nu trebuie să facem exces de sancţiuni. Ele trebuie să fie graduale, în paralel cu o muncă de prevenţie, care să fie cu adevărat de prevenţie", a spus liderul deputaţilor PDL.

Mircea Toader a adăugat că există în Parlament, în dezbaterea Comisiei juridice, un proiect de modificare a Codului rutier şi Guvernul poate să introducă în Parlament un proiect de lege care să fie adoptat în procedură de urgenţă.

"Să introducă rapid, în procedură de urgenţă, şi eu cred că într-o lună de zile pot fi dezbătute toate problemele, dar, de principiu, nu dorim creşterea amenzilor decât la un nivel de suportabilitate, excesele care se produc din cauza unor încălcări grave să fie sancţionate, e adevărat, inclusiv cu suspendarea carnetului, la trecerea de cale ferată sau cele care sunt accidente produse sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi acestea să fie gradual luate şi să fie munca de prevenţie", a mai arătat Toader.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici