Mischie îi va da în judecată pe magistraţii Biroului Electoral Judeţean Gorj

Nicolae Mischie a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că îi va da în judecată pe magistraţii Biroului Electoral Judeţean Gorj care i-au respins iniţial candidatura şi că le va cere daune.

12 afișări
Imaginea articolului Mischie îi va da în judecată pe magistraţii Biroului Electoral Judeţean Gorj

Mischie îi va da în judecată pe magistraţii Biroului Electoral Judeţean Gorj

Fostul lider al PSD Gorj a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Biroul Electoral Judeţean nu avea nicio calitate procesuală pentru a continua procesul la Curtea de Apel Craiova, după ce Tribunalul Gorj i-a validat candidatura. Acesta afirmă că, de fapt, magistraţii nu au făcut decât să îl ţină ocupat timp de o săptămână, în loc să îi permită să îşi organizeze campania, aşa cum fac restul candidaţilor.

"Au râs colegii lor de la Curtea de Apel când au văzut ce au putut să spună în recursul formulat. Păi au scris la punctul doi că procurorul de caz nu a fost la şedinţa în care mi-a fost mie validată candidatura, ceea ce reprezintă o mare minciună. Erau consternaţi cei de la Craiova şi eu mă consult acum cu un avocat pentru a-i da în judecată şi a le cere daune, pentru că nu se poate ca lucrurile să rămână aşa", a menţionat Mischie.

Nicolae Mischie candidează din partea Partidului Socialist Român pe colegiul 6 la Camera Deputaţilor, după ce candidatura sa a fost validată la nivelul Curţii de Apel Craiova.

Judecătorii din cadrul BEJ Gorj au respins dosarul acestuia pe motiv că era incomplet şi că unele dintre documente erau falsificate. Mischie spune că lucrurile nu au stat deloc aşa, motiv pentru care îi acţionează în judecată pe magistraţii din cadrul Biroului Electoral Judeţean.

"Ei m-au ţinut pe mine blocat o săptămână. Toată lumea şi-a făcut campanie, şi-au rezolvat oamenii cu afişele, numai eu stăteam să scriu la memorii şi la justificări în faţa judecătorilor pe la instanţe. Au spus că am venit cu documente false, mi-au afectat imaginea personală, nu contează cum o aveam înainte, dar ei mi-au afectat-o oricum, respingându-mi candidatura cu nişte motive nereale", a declarat candidatul PSR.

Mischie consideră că toţi cei trei membri ai Biroului Electoral Judeţean nu au ce să caute în structurile justiţiei, acesta solicitând public îndepărtarea judecătorilor din rândurile magistraţilor.

"Ei au dovedit că nu ştiu legea, atitudinea colegilor lor de la Craiova a fost clară în acest sens şi eu mă gândesc la faptul că aceşti oameni decid soarta judeţului la aceste alegeri. Poate prin sentinţele lor de până acum au nenorocit alţi zeci de oameni, poate nu sunt eu primul şi, atunci, de ce să mai rămână ei în magistratură în continuare?", a menţionat Mischie.

Membrii BEJ Gorj nu au putut fi contactaţi pentru a comenta acuzaţiile lui Nicolae Mischie, imediat după pronunţarea sentinţei de la Curtea de Apel Craiova preşedintele Biroului Electoral Judeţean, judecătorul Dumitru Păsărin declarând că nu comentează afirmaţiile unui candidat, ci doar pune în aplicare decizia unei instanţe de judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici