Miting la Iaşi, la care participă Iohannis. Şeful statului îşi face intrarea în campanie

Preşedintele Klaus Iohannis va participa la primul miting de campanie, alături de PNL, sâmbătă la Iaşi, a transmis formaţiunea condusă de Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

4394 afișări
Imaginea articolului Miting la Iaşi, la care participă Iohannis. Şeful statului îşi face intrarea în campanie

Miting din nou la Iaşi, la care ar putea participa Iohannis. Şeful statului îşi face intrarea în campanie

Mitingul PNL pentru lansarea candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare va avea loc începând cu ora 17.00, în Piaţa Unirii din Iaşi.

La eveniment este invitat Klaus Iohannis, pentru a se adresa românilor în legătură cu referendumul pe justiţie convocat în 26 mai, odată cu alegerile pentru PE, conform sursei citate.

Anterior, se va desfăşura Forumul Educaţiei 2019, o dezbatere pe marginea proiectului "România Educată", programată pentru ora 10.30, la un hotel din Iaşi. La dezbatere este invitat şi şeful statului, alături de liderul PNL, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan şi candidaţii PNL, Rareş Bogdan şi Siegfried Mureşan.

De asemenea, preşedintele Iohannis e posibil să fie prezent şi la manifestaţia organizată de liberali în Piaţa Victoriei, la Bucureşti, pe data de 18 mai, la care PNL vrea să adune 50.000 de persoane, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Şeful statului se va afla, sâmbătă la Iaşi pentru a lansa cartea "EU.RO – Un dialog deschis despre Europa" la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri", arată un comunicat al editurii Curtea Veche.

Klaus Iohannis a lansat la Bucureşti a treia sa carte, "EU.RO. Un dialog deschis despre Europa", un ghid ce realizează sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Şeful statului a mai publicat volumele "Pas cu pas" (2014) şi "Primul pas" (2015).

Întrebat joi, înaintea Summitului informal al liderilor UE de la Sibiu, dacă va participa la mitingurile PNL pentru referendum, pe care le organizează liberalii în ţară, Iohannis a răspuns: "Eu voi participa la mitinguri pentru a face cunoscut referendumul, da".

Întrebările care vor fi puse românilor la referendum pe justiţie sunt: "1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?" 2. "Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici