MITING PDL la Cluj-Napoca: Câteva mii de persoane, printre care şi liderii partidului, între participanţi. Băsescu: Mitingul e binevenit

Câteva mii de persoane, membri şi simpatizaţi ai PDL, participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting de protest faţă de actuala guvernare, între cei prezenţi numărându-se preşedintele partidului, Vasile Blaga, Theodor Stolojan şi Cătălin Predoiu. Preşedintele Traian Băsescu a declarat că mitingul PDL de la Cluj-Napoca este "binevenit", adăugând că "orice protest împotriva introducerii taxelor suplimentare pe combustibil, dacă ăsta e subiectul, este binevenit".

945 afișări
Imaginea articolului MITING PDL la Cluj-Napoca: Câteva mii de persoane, printre care şi liderii partidului, între participanţi. Băsescu: Mitingul e binevenit

MITING PDL la Cluj-Napoca: Câteva mii de persoane, printre care şi liderii partidului, între participanţi (Imagine: Andreea Alexandru/Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat, sâmbătă, la sosirea la dezbaterea Fundaţiei Mişcarea Populară, ce părere are despre mitingul de protest organizat de PDL la Cluj-Napoca, Traian Băsescu a spus: "E binevenit. Orice protest împotriva introducerii taxelor suplimentare pe combustibil, dacă ăsta e subiectul, este binevenit".

De asemenea, întrebat dacă va mai discuta cu premierul Victor Ponta despre introducerea taxei pe combustibil, şeful statului a spus că va avea discuţii cu Ponta "tot timpul, până la 1 aprilie", în speranţa că acesta "se va trezi".

"O să am tot timpul discuţii (n.r. - cu premierul Victor Ponta), până la 1 arilie, în speranţa că se trezeşte şi înţelege că nu poţi să pui taxe la nesfârşit. A introdus 35 de taxe până acum, din aprilie intră şi taxa pe stâlp, cea pe combustibil şi lucrurile astea se vor vedea în creşterea preţurilor", a declarat Băsescu, adăugând: "de ce să introduci o taxă inutilă, numai de dragul de a strânge bani ca să-i dai baronilor locali?"

Participanţii la mitingul PDL cu tema "Guvernul Ponta - marea minciună naţională" s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum: "PSD - taxe şi minciuni", "Guvernul Pontaxa", "PSD, cel mai mincinos guvern", "Nu ştiţi să guvernaţi, e bine să plecaţi", "Jos USL, Guvern de mafioţi".

Înainte de începerea discursurilor, care sunt susţinute, la ora transmiterii acestei ştiri, de liderii PDL, pe scena amplasată în Piaţa Lucian Blaga, cei prezenţi au asistat la un spectacol folcloric susţinut de Aurel Tămaş şi Dumitru Fărcaş.

Ulterior, pe scenă au urcat lideri ai PDL, între care preşedintele partidului, Vasile Blaga, candidatul democrat-liberal la Preşedinţie, Cătălin Predoiu, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Traian Ungureanu, Andreea Paul, Monica Macovei.

La miting participă membri şi simpatizanţi ai mai multor organizaţii ale partidului din ţară, precum Bucureşti, Ilfov, Suceava, Vâlcea, Botoşani, Arad, Mehedinţi, Constanţa.

După miting, cei prezenţi vor pleca într-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, până în faţa Prefecturii Cluj.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, fostul lider al PDL, este absent de la miting, el declarând, vineri seară, corespondentului MEDIAFAX că va participa, sâmbătă, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, la dezbaterea de la Bucureşti a Fundaţiei Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu şi fostul premier Emil Boc au mai participat împreună, în 9 februarie, la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Cluj-Napoca.

Boc a anunţat atunci că a acceptat să facă parte din Fundaţia Mişcarea Populară, susţinând că, în opinia sa, poate avea o contribuţie la unificarea dreptei, pentru câştigarea alegerilor din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici