Mitrea: Geoană vrea să facă orice, chiar să rupă PSD, ca să rămână cu funcţia de preşedinte

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că unii dintre social-democraţii de la Poiana Braşov vor un Congres „pe picior”, fără delegaţi desemnaţi de Conferinţele judeţene, el apreciind că Mircea Geoană vrea să facă orice, chiar să rupă PSD, ca să rămână cu funcţia de preşedinte.

14 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Geoană vrea să facă orice, chiar să rupă PSD, ca să rămână cu funcţia de preşedinte

Mitrea: Geoană vrea să facă orice, chiar să rupă PSD, ca să rămână cu funcţia de preşedinte (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze propunerea adusă în discuţie de social-democraţii de la Poiana Braşov, privind convocarea rapidă a unui Congres extraordinar în data de 20 februarie, Mitrea a opinat că aceştia "se cam grăbesc" şi ar dori un Congres organizat "pe picior".

"Cred că se grăbesc un pic unii dintre colegii din ţară. Vor să facă ceva, aşa, mai pe picior, să nu existe Conferinţe judeţene care să numească delegaţi, aşa cum se îmtâmplă la un Congres, chiar extraordinar", a spus Mitrea.

El a arătat că un Congres extraordinar poate fi convocat de un anumit număr de filiale, dar a subliniat că organizarea acestuia cade în sarcina Consiliului Naţional.

"Sigur, se poate ca un număr de organizaţii să propună organizarea Congresului, dar toate detaliile privind organizarea sunt în seama Consiliului Naţional, care va fi în 12 februarie, chiar dacă Geoană şi cu Hrebenciuc vor să facă altfel. Consiliul Naţional este cel care decide când, unde, norma de reprezentare. Îl înţeleg pe Geoană care vrea să facă orice, chiar să rupă partidul, ca să rămână cu o funcţie de preşedinte, dar nu ţine la PSD", a spus Mitrea.

El a arătat că organizarea unui Congres extraordinar este obligatorie, unul ordinar durând prea mult.

"Congres extraordinar este absolut obligatoriu. Nu ordinar - pentru că ar dura foarte mult. Aş fi preferat ca Geoană să îşi depună mandatul după ce a pierdut alegerile. Nu a făcut-o. Acum trebuie un Congres extraordinar, dar şi acesta are anumite reguli: trebuie organizat Consiliul Naţional, care să stabilească norma de reprezentare, data Congresului, care poate fi începutul lui martie, dar numai după ce Conferinţele Judeţene de stabilire a delegaţilor au loc în toate judeţele. Nu face Geoană cu câţiva prieteni de la Bucureşti delegaţiile", a adăugat Mitrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici