Mitrea: Îl susţin pe Năstase dacă intră în turul doi cu Geoană

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, joi, înaintea unei întâlniri a Comisiei de organizare a Congresului, convocată de preşedintele CN, că, dacă în turul doi al alegerilor interne vor intra Mircea Geoană şi Adrian Năstase, el îi va acorda sprijinul său lui Năstase.

11 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Îl susţin pe Năstase dacă intră în turul doi cu Geoană

Mitrea: Îl susţin pe Năstase dacă intră în turul doi cu Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Mitrea a susţinut că, dacă Congresul va fi organizat în mod corect, Mircea Geoană nu va aunge în turul doi.

Întrebat pe cine va sprijini dacă, totuşi, în turul doi vor intra Năstase şi Geoană, Mitrea a spus că îl va susţine pe Năstase.

Mitrea participă, joi dimineaţă, la Palatul Parlamentului, la sala grupului PSD din Cameră, la o reuniune convocată de Adrian Năstase, în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional.

Mitrea spus că Năstase a convocat, de fapt, Comisia de organizare a Congresului, a cărei înfiinţare a fost stabilită la Congres, el precizând că din aceasta fac parte Geoană, Năstase, Iliescu, el personal şi alţii.

La rândul său, Adrian Năstase a arătat că îi mulţumeşte lui Mitrea pentru intenţia de a-l spijini în turul doi.

"Eu îmi doresc să refacem o echipă puternică, bazată pe o legitimare determinată de performanţa anterioară şi de speranţa că putem să realizăm angajamente serioase. Nu cred într-o continuitate care ar duce partidul într-o zonă de blazare, indiferenţă, într-o poziţie secundară. Am înţeles că Miron a anunţat un eventual sprijin al lui în turul doi pentru mire, îi mulţumesc", a spus Năstase, înainte de a intra în sala de şediţă.

El a arătat că atât Mitrea, cât şi Diaconescu, dar şi el personal trebuie să vadă ce mesaje pot să dea şi dacă pot strânge o masă critică de sprijin.

La reuniunea convocată de Năstase a venit şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Acesta a spus că acest Congres este desfăşurat "cam în pripă".

Iliescu a spus că a fost invitat de Năstase la Comisia de organizare a Congresului.

El a arătat că luni, la BPN, numărul de delegaţi stabilit prin norma de reprezentare a fost contestat şi că nu ştie cine a "reglat" această normă.

"Luni, la BPN erau contestate cifrele normei de reprezentare. Nu ştiu cine a reglat, firesc era CExN. Am venit să vedem cum stăm, e cam în pripă în general acest congres convocat. Luni, la BPN lucrurile erau neclare, Dragnea nu era prezent", a mai spus Iliescu.

Năstase i-a mai convocat la Comisia de organizare a Congresului şi pe Titus Corlăţean, unul dintre susţinătorii săi declaraţi, dar şi pe Dan Mircea Popescu, cei doi fiind prezenţi joi dimineaţă la sala grupului PSD de la Cameră.

La ora transmiterii acestei ştiri şedinţa este în desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici