Mitrea: Îmi dau demisia, nu m-am răzgândit, dar nu mă călugăresc, o să mă întorc în politică

Deputatul Miron Mitrea a declarat, miercuri, la Camera Deputaţilor că nu s-a răzgândit în ceea ce priveşte demisia sa din funcţia de parlamentar, menţionând însă că după acest episod privind cercetarea de către DNA nu se va călugări, ci se va reîntoarce în Parlament.

14 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Îmi dau demisia, nu m-am răzgândit, dar nu mă călugăresc, o să mă întorc în politică

Mitrea: Îmi dau demisia, nu m-am răzgândit, dar nu mă călugăresc, o să mă întorc în politică (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu m-am răzgândit. Nici vorbă. Fac parte dintre cei care nu se răzgândesc. Au nemţii o vorbă: «Un om, un cuvânt». Nu am găsit altă soluţie să ies din această situaţie onorabil. Pentru că este o chestiune de onoare, nu o chestiune juridică. Faptul că ţi se spune tot timpul că te ascunzi după imunitate ca să nu te ancheteze nu ştiu cine este jenant. Şi mi s-a spus destul. Am rugat colegii să mi se dea un vot în favoarea începerii urmăriri penale, au hotărât altfel, au votat cum au vrut", a susţinut Miron Mitrea.

Întrebat ce speră să obţină prin acest gest, Mitrea a spus că nu vrea şi nici nu are ce să obţină, în afară de faptul că va avea mai multe greutăţi, în continuare, cu DNA.

"Eu astăzi (miercuri -nr) îmi dau demisia şi intru într-un alt tip de legătură cu instituţiile statului. Nu am să folosesc formula: «Mă pun la dispoziţia Procuraturii!», pentru că nu fac asta. Eu nu fac gesturi să mă pun la dispoziţia lor. Am fost doi ani de zile şi m-au anchetat, ştiu ce este acolo şi nu am nici cea mai mică încredere în procurorii politici de la DNA. Nu am încredere, dar nu aveam cum să ies onorabil. Onoarea nu aveam cum să mi-o apăr rămânând în continuare în Parlament", a spus Mitrea.

La remarca privind reîntoarcerea sa în Parlament după alegeri, pe un post de senator, Miron Mitrea a menţionat că nu are de gând să se călugărească după acest episod.

"Nu vă aşteptaţi să mă călugăresc, după acest moment. Nu mă retrag la mănăstire, rămân în politică, fac un gest pentru mine ca să-mi apăr onoarea cumva şi ca să arăt că nu am niciun fel de frică. Să facă anchete, să lucreze, să înceapă dosarul, să trimită în Justiţie, să mă trimită în judecată, să vedem ce e în dosar, eu ştiu ce e în dosar. Sunt un om care am fost întotdeauna responsabil faţă de faptele mele", a apreciat Miron Mitrea.

Întrebat de ce îşi doreşte încă un mandat de parlamentar, Mitrea a spus că asta este meseria sa, aceea de parlamentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici