Mitrea: Profilul lui Diaconescu seamănă cu al lui Geoană din 2004

Senatorul PSD Miron Mitrea a apreciat, marţi, că profilul lui Cristian Diaconescu seamănă cu cel pe care Mircea Geoană îl avea în 2004, el exprimându-şi speranţa, "din toată inima", ca acesta să nu semene niciodată şi cu profilul lui Geoană din 2009.

15 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Profilul lui Diaconescu seamănă cu al lui Geoană din 2004

Mitrea: Profilul lui Diaconescu seamănă cu al lui Geoană din 2004 (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt de acord că profilul lui Diaconescu seamănă cu cel al lui Geoană din 2004. Sper din toată inima să nu semene niciodată cu cel al lui Geoană din 2009", a spus Mitrea, într-o discuţie online cu cititorii Hotnews.

El a arătat că nu încearcă să îşi propună o candidatură independentă pentru preşedinţia partidului, afirmând că o echipă în care să existe mai multe abordări ar fi o soluţie optimă.

Mitrea a precizat, în acest context, că îi are în vedere pe Cristian Diaconescu, Adrian Năstase, Sorin Oprescu, Marian Sârbu, Mădălin Voicu, Mihai Tănăsescu.

Mitrea a spus că varianta tandem Diaconescu-preşedinte - Năstase-preşedinte executiv nu este viabilă.

El a arătat că a discutat cu Năstase despre viitoarea conducere a PSD, precizând că discuţia cu acesta nu s-a încheiat încă.

Mitrea a spus că Năstase are şanse să fie ales preşedinte al PSD, dar a precizat că nu este singurul cu şanse şi a arătat că Năstase are două unghiuri de vedere din care este privit: cel de premier de succes, dar şi cel de politician contestat.

El a admis că doreşte o funcţie în partid, nefiind interesat de potura de "broker de putere", despre care a apreciat că este pentru "oameni de tip Hrebenciuc", de care PSD trebuie să scape.

"Vreau să intru în echipa de conducere pe care o vom propune la Congres. Iar dacă gaşca din jurul lui Geoană reuşeşte să sperie alţi candidaţi în ideea de a candida din nou singur, am să candidez eu împotriva lui Geoană", a spus Mitrea.

Mitrea a spus că problema "numărul unu" a PSD ţine de echipa de conducere în frunte cu Mircea Geoană, care a închis PSD din punct de vedere al oamenilor, cât şi al soluţiilor propuse.

El a apreciat că Geoană a pierdut alegerile "pe mâna lui" şi a echipei sale, cu care a abordat alegerile prezidenţiale, precizând că principala problemă a PSD ţine de faptul că nu se adresează electoratului activ de centru-stânga şi tinde să devină un partid definit de expresia "vă dăm".

Mitrea a spus că nu este simplu, în acest moment, să se înfiinţeze un partid nou de stânga de la zero, dar a arătat că acest lucru ar putea fi o soluţie dacă reformarea PSD eşuează.

El a apreciat că dezicerea de Iliescu ar apropia o parte de electorat, dar ar face să se piardă altă parte, iar "retrogradarea" lui Iliescu din funcţia de preşedinte de onoare ar echivala cu asumarea unor riscuri politice, ţinând seama de electoratul pe care Iliescu îl mai are.

Mitrea a mai spus că încearcă "din greu" să scape de oameni precum Vanghelie de la conducerea PSD, întrucât nu fac bine imaginii PSD şi a arătat că este "dureros" ca PSD să aibă la conducerea unei organizaţii precum Bucureştiul un lider care nu şi-a terminat nici liceul.

El a negat că Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, n.r., i-ar fi dat vreun sfat, dar a precizat că nu va ezita să ia în calcul orice prunct de vedere exprimat cu bună credinţă.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat, duminică seară, la Antena 3, că ar putea să îşi asume candidatura la preşedinţia partidului, dar nu pentru a contribui la schimbarea unei oligarhii cu alta, ci dacă analiza internă va releva necesitatea unei schimbări a conducerii PSD.

Diaconescu a nuanţat, luni, afirmaţia făcută duminică seară, precizând că aspectele legate de persoane se pot discuta abia după clarificările ideologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici